Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Higgy magadban! – Sándor Mária festő kiállításának megnyitója

1 667

Ma 17 órakor került megrendezésre Sándor Mária festő önálló kiállításának megnyitójára a szegvári Művelődési Házban.

Banka Ágnes, az intézmény munkatársa ajánlotta a jelenlévők figyelmébe Sándor Mária képeit. A megnyitón közreműködött Kellerné Kovács Gabriella és Bánfi Zoltán, akik gitárjátékukban egy német népdalt adtak elő.

Sándor Mária azt vallja, hogy azokat a képeket, amely a kiállításon megtekinthető, bárki képes arra, hogy megfesse. 2023. február 11-én lehetőség lesz az élményfestés technika kipróbálására, erre jelentkezni a Művelődési Házban lehet. A kiállítás az intézmény nyitva tartási idejében látogatható.

Első találkozásunkkor Marika egy könyvbemutatóhoz hozott képeket, ide a művelődési házba. Amikor megtudtam, hogy mivel is foglalkozik felkértem, hogy rendezzünk egy kiállítást neki és utána egy élményfestést is szervezzünk.

Marika korábban pénzügyi területen dolgozott, jelenleg pedig gyermekvédelemben találta meg a helyét. A festészettel egy élményfestésen találkozott újra az iskolai tanulmányok után. Az élményfestésen segítséget kapnak az alkotni vágyók, hogy elkészíthessenek egy festményt. Elmerülhetnek az alkotás örömében és létrehozhatják alkotásukat, ami során kizárhatják a külvilágot, a mindennapi problémákat.

Marika a Kreatív Kávé szervezésében vett részt ezen a programon, ahol Tajthy Gabriella vezetésével festhették meg képeiket. Annyira nagy hatást tett rá ez az élmény, hogy számos alkalommal látogatta meg a foglalkozásokat. Később 2019-ben megnyitotta szegedi életmód tanácsadó központot, ahol személyiség fejlesztéssel, önismerettel valamint az art-coachingon belül csoportos élményfestés foglalkozásokat tartott.

Hogy Marikát idézzem: „Az alkotással töltött „énidő”, a jó társaság, a fesztelen hangulat nagyon motiváló és igazán mindenki megérdemli a boldog perceket, órákat, az alkotás adta felszabadultságot és boldogságot!”

Banka Ágnes megnyitója

Videóalbum

Sándor Mária festő kiállítása a Művelődési Házban – 2023. január 20.

Fotóalbum

Szegvári képek, szegvári emlékek

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató