Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Egy jó kezdeményezés – Sakk suli

2 264

A Kempelen Farkas Sakk-kör az ősszel nem indult el a megye bajnokságban. Mi ennek az oka? – Kérdésemre Bóka Zoltán a Sakk-kör vezetője válaszol.

Már nagyon rányomta bélyegét a játékosállományra az utánpótlás hiánya. A bajnokságban a csapat sok esetben csak hiányosan tudott kiállni. Ezért inkább egy évet kihagyunk a megyebajnokságban, és az arra tervezett összeget inkább a gyerekek képzésére fordítjuk.

– Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a sakk oktatás bevezetését általános iskolás korúaknak. Mi vezérelte a sakkvezetést arra, hogy e komoly szellemi sport, a sakk rejtelmeibe avatott szakember vezesse be gyerekeket?

Régi terve vált valóra a sakk-körnek, a sakksulival. Október elején kezdődött, heti egy alkalommal van oktatás a központi iskolában. Menet közben is lehet jelentkezni, hisz tanulni sohasem késő. Az oktató Hajdú István mesterjelölt, Szentesről. 

 Hány gyerek vesz részt a tanulásban?

Az érdeklődők száma örvendetesen, felülmúlta a várakozást. Úgy terveztem, hogy már 4-5 jelentkező esetén is beindítjuk az oktatást, de végül is 11 fő a jelenlegi létszám. 

– A következőkben milyen elképzelések vannak a gyerekekkel kapcsolatosan?

A tervek szerint ezentúl minden tanévben megszervezünk egy ilyen oktatást. A tehetséges és kitartó fiatalok tagjai lesznek, lehetnek a sakk-körnek és versenyzési lehetőséget biztosítunk nekik.

– Mik a további tervek a Sakk-kör életében?

A Sakk-kör továbbra is működik, egyéni és csapatversenyeken indulunk, valamint szervezzük a falubajnokságot és egyéb sakkversenyeket is a helyi és a környékbeli érdeklődők számára. 
Köszönöm a beszélgetést. Az újságunkban is még két hír olvasható a sakkról.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató