Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Állt a bál a Kurca-parti Óvodában

1 390

Hagyományaikhoz híven a szegvári Kurca-parti Óvoda az idén is megrendezte farsangi mulatságokat.

A gyerekek és szüleik már hetekkel korábban elkezdtek gondolkodni azon, hogy milyen jelmezbe is bújjanak e jeles nap alkalmából. Szebbnél szebb öltözékek jelentek meg: tűzoltó, pillangó, cica, kutya, doktorbácsi, királylány, rendőr, mackó, rendőr – és még sorolhatnám.

A farsangi bált a „nagyobbak” nyitották 2024. február 16-án, a Művelődési Házban megrendezett programon. Vigh Mária intézményvezető megköszönte a szülők támogatását és aktív közreműködését.

A Mazsola csoport nyuszitáncot adott elő, a Kisvakond csoport a Jégvarázs című meséből ismert „Legyen hó!” című dalra táncoltak, énekeltek. A Nyitnikék csoport űrlényei elvarázsolták közönségüket, őket követték a Ficánka csoport szelíd motorosai, majd az Eszterlánc csoport vadkalózai. A műsor fényét emelte, hogy a gyerekek mellett a szülők is beöltöztek, bekapcsolódtak a mulatságba.

Mazsola csoport
Kisvakond csoport
Nyitnikék csoport
Ficánka csoport
Eszterlánc csoport

A csoportok produkciói után sem apadt el a jókedv, volt zene, játék, tánc és sok kacagás. A Pom-Pom Együttes „Petike a rosszcsont manó” című meglepetés koncertje nagy sikert aratott a gyerekeknél, nagyon sok mosolygó arcot sikerült fotókon megörökítenem.

A gyerekek favoritja, a Pom-Pom Együttes

2024. február 20-án a „legkisebbek”, a Szivárvány mini csoport „elsőfarsangozói” tartották mulatságukat csoportszobájukban. Nagyon szépek és ügyesek voltak a gyerekek. Az ilyenkor elmaradhatatlan farsangi fánkot az óvoda konyhájának munkatársai készítették.

Szivárvány csoport

A február 20-i időpont nekem is egy mérföldkő volt az életemben, hiszen pontosan 20 évvel ezelőtt kezdtem el fényképezni az óvodában. (Erről megemlékező írásom ide kattintva olvasható el.)

Videóalbum

Mind a két nap programjáról készült videófelvétel, amely megtekinthető az alábbiakban. (Az eredeti videófájl letöltését is rendelkezésre bocsájtom, így azokat eredeti, jó minőségben, 4K felbontásban le tudják tölteni a Szülők. A hivatkozásokat az óvodai dolgozóknak adom át.)

A Mazsola, Kisvakond, Nyitnikék, Ficánka és Eszterlánc csoportok farsangja – 2024. február 16.

A Szivárvány csoport farsangja – 2024. február 20.

Fotóalbum

Néhány fotó az ünnepségről…

A hat óvodai csoportról összesen 715 db fotót készítettem, egyelőre még pár napig kérem a szülők türelmét, a képek válogatása és a képkorrekciók után – várhatóan a jövő héten átadom a csoportokba a képeket.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató