Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Rászorulókon segítettek a Máltai Szeretetszolgálat szegvári önkéntesei

841

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szegvári Csoportjának tagjai advent első és második hétvégéjére „Szeretet sütit” sütöttek, az ezért befolyt adományból tartós élelmiszert vásároltak.

A Szentesi Kurca Vidéke Polgári Egyesület önkéntesei idén is tartós élelmiszert gyűjtöttek a Hunor Coop Zrt. Szegvári Központi ABC áruháza előtt. Az adományok szétosztásához kérték a máltai csoport segítségét, hiszen Ők tudják kik a rászorulók, kinek mire van leginkább szüksége. Természetesen a csomagok célba juttatását Ők is segítették.

Az MMSZ Dél-Alföldi Régiója is támogatta tartós élelmiszerrel a csoportot.

E három gyűjtésnek köszönhetően 75 igen gazdag csomagot tudtak összeállítani személyre szabottan. Voltak, akik konzerveket és azonnal fogyasztható élelmiszereket kaptak, mások lisztet, cukrot, étolajat, tejet, tésztát, rizst, teát, kekszet stb. Került a táskákba szaloncukor, déligyümölcs is. A gyermekes családok az előzőek mellé édességet is kaptak. A Forray Máté Általános Iskolában gyűjtött cipős doboznyi ajándékok mellé a Régióvezetés is küldött 15 db-ot, így ezek is gazdára találtak a gyermekek körében.

Nem maradt el a töltött káposzta főzés az idén sem. 220 db káposztalevelet töltöttek meg, melyet kiporciózva juttattak el a szükséget szenvedőknek. A töltöttkáposztához adományban kaptak kenyeret és káposztát is.

Többen személyesen vették át a csomagokat és az ételt a Katolikus Kör épületében az önkéntesektől, ahol forró teával, forralt borral, szaloncukorral is próbáltak mosolyt csalni az emberek arcára, enyhíteni a hidegen.

Akik nem tudtak személyesen elmenni a csomagokért, azoknak természetesen házhoz vitték azokat.  A kiszállításban a Polgárőrség, a tanyagondnok, máltai tagok voltak a csoport segítségei.

A nap folyamán 18 fő sürgött-forgott a Katolikus kör épületében: összeállították, felcímkézték a  csomagokat, kiosztották és kiszállították azokat.

A Forray Máté Általános Iskola 4. osztályos tanulói a délelőtt folyamán a helyszínen ismerkedtek meg a Máltaisok tevékenységével, amit a felnőttek nagyon fontosnak tartanak. Példát szeretnének mutatni a tanulóknak az önzetlen segítségnyújtásról, a nagylelkű adományozásról.

Szabó Tibor György polgármester úr és Andrási Elemér plébános úr is ellátogatott a Katolikus körbe, elismerték a csoport erőfeszítéseit, áldozatos munkájukat.

Mindenki hálatelt szívvel köszönte meg az adományokat és a szervezők munkáját, mellyel kicsit szebbé, gondtalanabbá sikerült tenni sokak ünnepét.

Az önkéntesek megköszönik mindenki nagylelkűségét, adományát, bármilyen formában megnyilvánuló segítségét, melyből igen sok volt.  

Kozma Imre atya szerint:

„Az adventi várakozás jó cselekedeteket jelent.  Tegyetek több jót! Mert aki jót tesz, az jobb lesz, és ebből van a legnagyobb hiány: a jó cselekedetekből. A várakozást az teszi értelmessé, hogy az ember egyre több olyan dolgot tesz, ami áldozatot jelent, erőfeszítést igényel és mások javát szolgálja.”

Áldott, békés, boldog karácsonyt mindenkinek!

Gyömbér Ferencné

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató