Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Rendhagyó technikaóra volt a Forrayban

662

Múlt hét pénteken kalapács kopácsolástól volt hangos a Szegvári Forray Máté Általános Iskola technika tanterme, ugyanis rendhagyó technikaórát tartott a hatodik osztályos diákoknak Tóth Péter, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának gyakorlati oktatója. A két tanórán gumihajtású lemez kisautót építettek a gyerekek.

Az óra diavetítéssel kezdődött, melyben áttekintették, hogy milyen elemekből áll a kisautó, milyen munkálatok és szerszámok kellenek a feladat elvégzéséhez. Az oktatófilmen be lett mutatva, hogy az egyes elemek milyen anyagból és milyen technikával készültek.

Ezután kezdődött el a kisautó megépítése, kellett csiszolni, lemezt hajtani, festeni, szerelni. A diákok nagy élvezettel és odafigyeléssel végezték a feladatot. Tóth Péter mellett segített a gyerekeknek Sápi Attila és Rozgonyi Zoltán. A második óra végén versenyt rendeztek, hogy kinek a kisautója teszi meg a legnagyobb távolságot. Meglepő eredmény született, az osztály lány tanulóinak az autói „diadalmaskodtak” a versenyen.

Köszönöm a gyerekek Szüleinek hozzájárulását a videó és a fotók publikálásához!

Videóalbum

Rendhagyó technikaóra volt a Forrayban – 2023. október 13.

Fotóalbum

27 photos

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató