Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Trianoni megemlékezés volt nagyközségünkben

1 357

Százhárom éve, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békeszerződést, amely napot az Országgyűlés 2010. május 31-én a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította. A rendelkezés a többi között kimondta:

„A több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme.”.

Szegváron június 2-án volt a Trianoni megemlékezés a Kossuth téri országzászlónál, majd a Kisboldogasszony templomban szentmise volt. A trianoni sorstragédiáról Szabó Tibor György polgármester osztotta meg gondolatait.

„A balsors ugyan megtépett bennünket, de pozitívan és hittel kell előre tekintenünk, bízva magunkban és a fiatalokban.
Kétségtelen, hogy a balsors többször megtépázott bennünket, de mi mégis itt vagyunk. Mi lehet a titkunk? Talán az, hogy mindig kitartottunk értekeink mellett. Itt vagyunk, élünk, küzdünk a megpróbáltatásokkal, és felelősséggel viseltetünk a nemzetünkért.
Ma is nagy szükség van arra, hogy érezzék az erdélyiek, a kárpátaljaiak, a felvidékiek, a vajdaságiak, hogy mi, magyarok összetartozunk.
Segítjük egymást, számíthatunk egymásra.”

Koszorút helyeztek el a Szegvári Forray Máté Általános Iskola diákjai, Andrási Elemér, Szegvár plébánosa, Szegvár Nagyközség Önkormányzata nevében Piti János képviselő és Szabó Tibor György polgármester.

Külföldi elfoglaltságom miatt nem tudtam személyesen részt venni a programon, ezért a Művelődési Ház dolgozóit kértem meg riportfotók készítésével.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató