Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Meghívó Frajna András Atya gyémántmiséjére

1 425

„Szeretettel meghívom az Úr iránti hálával Gyémántmisémre a kerepesi Szent Anna templomba 2023. június 24-én, 18 órára.”

– írja Frajna András nyugdíjas plébános Atya a pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából tartandó hálaadó szentmise meghívójában.

András Atyára nagyon sokan emlékeznek a szegváriak, hiszen 8 éven át, 1983-tól 1991-ig szolgált falunkban. Ő kezdeményezte Szegváron a plébániai hittan bevezetését, valamint ő indítványozta az Egyháztanács megalapítását, a rendszerváltás után pedig Ő általa lett bevezetve Szegváron az iskolai hittan.  

Az 1980-as évek szegvári hittanosai úgy emlékeznek rá, mint egy jóságos, szent életű papra, aki nagyon szerette a gyerekeket, s volt, amikor hógolyózott velük, s volt, amikor a plébánia udvarán lévő cseresznyefára mászott fel, hogy cseresznyét szedjen a gyerekeknek. 1991. szeptember 30-ig szolgált Szegváron, ma a kerepesi Szent Anna Templom nyugalmazott plébánosa. A „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban korábban megjelent a Szilas TV által 2020-ban készített videófelvétel, amelyben András Atya elbúcsúzott híveitől.

Nekem különösen szép emlékek jutnak eszembe ezekről a hittanos gyermekévekről. Amikor a templom előtt elmegyek, mindig András Atya jut eszembe, a hittanórák, a szentmisék, az elsőáldozás, a bérmálkozás, a selymesi táborok és a sok sok szép emlék.

(A kiemelt fotó a kerepesi Szent Anna Templomban készült, Frajna András Atya balról.)

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató