Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Az akarat és a kitartás diadala

1 984

A Szegvári Kyokushin Karate Dojo Sportegyesület két kiválósága Levendovics Andrea és Rácz Mária hosszú utat tett meg addig, hogy 2022. július elsején vizsgát tehessen a kyokushin karatéban az 1. dan, azaz a fekete öv megszerzésére.

Mindketten 20 éve kezdték el ennek a mozgásformának és életstílusnak a megismerését. Az idáig vezető út tele volt kihívásokkal és sok-sok lemondással járt, de csak ilyen alázattal és kitartással érhető el a kitűzött cél.

A nagy nap a nyári nemzetközi tábor záróakkordjaként várt rájuk. Előtte viszont végig csinálták a négy napos tábort, napi négy edzéssel, az idei nyár eddigi legmelegebb időszakában. Ez már így is embert próbáló volt, de kiállták a nehézségeket és elöljáróik ajánlásával vizsgára jelentkezhettek szövetségünk holland vezetőinél.

A követelmény első részében az erőnléti feladatok kerültek terítékre. A 100-100-100 db kar, has és lábizom erősítő gyakorlat végrehajtása után technikai elemek magas ismétlésszámmal történő bemutatása következett, majd végül a formagyakorlatokban való jártasságról kellett számot adni. Ez a vizsgarész három órán keresztül tartott.

Délben az ebéd elfogyasztása után két óra maradt regenerálódni, ugyanis következett a vizsga vélhetően legnehezebb próbatétele, a küzdelem. Ez azt jelenti, hogy a vizsgázó 1,5 perceket küzd pihent ellenfelekkel, összesen harmincszor. Küzdelmeiknek több mint a felét meg kellett nyerniük.

Végig ott voltam mellettük. Biztatásomra a segítők még erősebben küzdöttek a lányokkal. Tettem ezt azért, mert ismerem Őket és tudtam, hogy csak akkor lesznek elégedettek a teljesítményükkel, ha maximális vizsgát produkálnak. Büszkén mondhatom, hogy bátran, megalkuvást nem tűrően tolták végig a 30 harcot. Örülök, hogy ott lehettem ezen a megmérettetésen és büszke vagyok rájuk és büszke vagyok a tábort végig csináló egyesületi tagokra is.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató