Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A Kurca-parti Óvoda elnyerte a Zöld Óvoda címet

2 235

15. alkalommal hirdette meg az Agrárminisztérium a „Zöld Óvoda” pályázatot, amelyen a szegvári Kurca-parti Óvoda is sikeresen szerepelt, így 3 év időtartamra elnyerte a „Zöld Óvoda” címet. Az elismerést Csurka Zoltánné, az óvoda korábbi vezetője vette át Rácz András államtitkártól a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban megrendezett ünnepélyes átadón.

Rácz András államtitkár ismertette, hogy a program célja a fenntarthatóságra nevelés, az óvodás gyermekek környezettudatos szemléletének, gondolkodásának megalapozása, alakítása. Az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár közös programja segít a pedagógusok, a szülők, a helyi közösségek környezettudatosságának formálásában, a Zöld Óvodához tartozó lakóközösségek értékeinek megismerésében.

Vigh Mária, az óvoda intézményvezetője elmondta, hogy nagyon örül az elismerésnek, így tovább folytathatják azt a szemleletet, amelyet az előző vezetés alatt értékként alakítottak ki, miszerint a gyerekeket már korán az egészséges életmód irányába terelik. A program feltételei szerint a gyerekeknek megtanítják a szelektív hulladékgyűjtést, a zöld környezet, az állatok, madarak védelmét, a gazdaságos vízhasználatot.

A munkacsoport vezetője Ágostonné Szécsényi Erika, aki elmondta, hogy hamarosan részt vesznek a „Szeresd a földet!” című programon.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató