Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Ökotudatosságra nevelés az iskolában

5 795

A Szegvár község Önkormányzata által megpályázott KEHOP-1.2.1-18-2018-00154 azonosítószámú, „Helyi klímastratégia kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálási programok megvalósítása Szegváron” című projekt keretében a település általános iskolájának, a Szegvári Forray Máté Általános Iskolának a diákjai több pályázati programot is megvalósíthattunk.

Így került sor egy rajzpályázatra, melyen a nyertesek SUKARBAGS https://www.facebook.com/sukarbags hátizsákokat, tornazsákokat kaptak ajándékba, formálva ezzel is szemléletüket az ökotudatosság irányába; felhívva ennek fontosságára a gyermekek figyelmét. Temérdek rajz készült el, a gyermekek kedvelik a Föld megmentésére irányuló témát.

Jeneiné Lucz Mária tanárnő Csatordai Réka 5. osztályos tanulónak adja át a jutalom hátizsákot
Farkas Rebeka 7.b osztályos tanuló rajza

A környezetvédelemmel kapcsolatos tudásukat egy feladatsor megoldásával tesztelhették le diákjaink. Nagyon fontos kérdéseket tisztáztak, amellyel meg is tanulhatták például, hogy mi a helyes és mi a helytelen vásárlási szokás, viselkedés, gyakorlat családjaikban.

A szerencsés 7. évfolyam a Szegedi Vadasparkban egy természetvédelemmel kapcsolatos előadáson is részt vett, illetve megismerkedhettek az egzotikus állatfajokkal is. Kísérőjük Tóthné Nóbik Mariann és Németh Tamás osztályfőnökök.

A környezet változásainak hatása a fajok elterjedését, az éghajlatot, időjárást is meghatározza, fontos, a legfontosabb, hogy ún. fenntartható fejlődés valósulhasson meg a Földön. Most kell tenni azért, hogy unokáink is láthassák azokat a természeti kincseket, legyen az növény, állat, gomba, ásvány.

Jól tudjuk, hogy a tudás magvainak elszórására, szemléletformálásra a gyermekek, a gyermekkor a legalkalmasabb. Ez záloga a Föld jövőjének, hiszen  ha most elültetjük az ökotudatosság magvait, akkor mire felnő ez a generáció, már tehet Földünkért, bolygónkért TUDATOSAN, AKTÍVAN.

A pályázat segítette, hogy a tanulóifjúság tisztában legyen tetteinek hosszútávú következményével, amikor szelektíven gyűjti a szemetet, nem vásárol műanyag csomagolású termékeket, textil táskával megy bevásárolni,  tölthető elemet használ, golyós vagy légpumpás dezodort vásárol, s még sorolhatnám.

Köszönet a pályázat szervezőjének a szemléletformáló programokért.

Szegvár, 2021. június 30.

Vighné Németh Ildikó
intézményvezető

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató