Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Várva várt szúnyoggyérítés: június 23.

2 407

A szegvári Polgármesteri Hivatalt értesítette az Országos Katasztrófavédelmi Hatóság, hogy a földi, kémiai szúnyoggyérítést 2021. június 23-án (szerdán) a napnyugta utáni időszakban elvégzi. Amennyiben rossz időjárás lesz, akkor június 24-én vagy 25-én újra megkísérlik a szúnyoggyérítést elvégezni.

A hivatal munkatársai kiértesítik a helyi méhészeket, valamint tájékoztatják a lakosságot a további részletekről.

Magyarország Kormánya elrendelte az ország területén történő csípőszúnyogok gyérítését, melyhez fedezetet is biztosít. A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a Szerocor Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.
A lárvák elleni védekezés földi és légi biológiai módszerekkel, míg a kifejlett szúnyogok elleni kezelések földi kémiai módszerekkel történnek, a szakértők által meghatározott területeken. Egyes területeken a népegészségügyi hatóság külön engedélyével légi kémiai szúnyogirtás is történhet.
A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató