Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

FC Szegvár – Csanádpalota FC 1:2

2 211

Fordulatos mérkőzésen a szegvári focicsapat első hazai vereségét szenvedte el az elmúlt hétvégén. Az első félidőben a szegváriak veszélyesebbek voltak a kapura, de a helyzeteket nem sikerült gólra váltani, így a mérkőzés felénél 0:0-át mutatott az eredményjelző. A második félidő elején Piti Jánost „vágták fel” a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt pedig Nana Roland értékesítette. Ezt követően volt még egy hatalmas helyzete a hazaiaknak, de azt sem sikerült értékesíteni, az 54. percben válaszolt a Csanádpalota és kiegyenlített, a 70. perc körül néhány perce megállt a játék, az egyik vendég játékos súlyos sérülést szenvedett, őt a mentő kórházba vitte, jobbulást a játékosnak. A folytatásban folyamatosan a vendégek támadtak majd egy beadásra érkezett a második hullámban egy vendég játékos és kapásból ellőve a felső lécről gólvonal mögé pattant a labda, meg kell jegyezni, hogy szép góllal szerzett vezetést a vendég csapat. A folytatásban a vendégek már javában csak a labdatartással voltak elfoglalva, így maradt az 1:2 – es eredmény. A Csanádpalota tovább menetel a bajnoki címért.

Bagi Endre vezetőedző értékelése:

„A szombati napon elszenvedtük idei második vereségünket. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de kellően felkészültek voltunk. A meccs előtt megfelelően motivált volt a csapat. Az ellenfél számára is nagyon fontos mérkőzés volt ez, hiszen így bajnok esélyes pozícióban tudtak maradni egy esetleges győzelemmel. Mondhatom, hogy abszolút kiemelkedő és a megyei harmad osztálynak bőven megfelelő szintet hozott a rangadó. Szép akciókat vezettünk és ezeket igyekezte is megakadályozni az ellenfél. A második félidőben egy gyors támadás után Piti J. által kiharcolt büntetőt Nana R. értékesítette. Ekkor az ellenfél komoly erőket mozgósítva támadott, és egy szabadrúgást kiharcolva – az ezt követő kavarodásból – sajnos mi találtunk a saját hálónkba, egyébként a vendégek játékosának könyvelték a gólt. Ekkor 1-1 volt az eredmény. Itt érezhető volt, hogy a csapatunk az öngól után egy picit megtört. De támadtunk tovább és ezáltal ketté szakadt a mezőny. Az ellenfél ekkor egy szélen elfutott beadásból szerzett egy felső kapufás gólt, ami minden bizonnyal belül pattant. Nem adtuk fel továbbra sem és küzdöttünk, de az eredmény már nem változott. Büszke vagyok a csapatra és az öltözőben megbeszéltük és helyre is tettük a dolgokat. Következő meccs a szerdai kupameccs, ami nagyon fontos lesz! Hiszek a játékosokban és tudom rajtunk semmi nem fog múlni! Megyünk tovább előre és szerda után vasárnap utazunk idegenbe.
Itt megragadnám az alkalmat, mind a játékosok, mind a magam nevében és szeretném megköszönni Bagi Mátyásnak az egyesület felé tett támogatását! Szükség van mind a szurkolók, mind a támogatók segítségére ahhoz, hogy továbbra is sikeresen tudjunk működni minden formában! Köszönjük és Hajrá Szegvár!”

A vereséggel maradt a csapat 4. helyen táblázaton.

A következő mérkőzés a Csongrád-Csanád Megyei Kupa 2. fordulójában szerdán 17:30-kor lesz, a Megyei II. osztályú Csanytelek SC ellen.

A következő Megyei III. osztályú bajnoki mérkőzése vasárnap 14:30-kor lesz, a Szegváriak a sereghajtó Pusztamérgeshez látogatnak.

FC Szegvár – Csanádpalota FC 1:2 (0:0)

  • Helyszín: Szegvár, Zárt kapus
  • 2021. április 17. 16:30
  • Szegvári összeállítás: Bihari G., Kelemen, Szűcs (Biácsi), Bihari D., Piti (Janó), Bihari T., Nana, Puhala (Széll), Rácz (Bereczki), Józsa (Bagi), Vigh
  • Kispad: Gémes
  • Szegvári gólszerző: Nana 47′ (büntetőből)

Az FC Szegvár Sportegyesület vezetőségének közleménye:

„Tisztelt Sportbarátok!
A 484/2020 (XI.10.) kormányrendelet értelmében amatőr labdarúgó mérkőzéseket csak nézők nélkül lehet megrendezni.
Ezért április 21-én 17:00 és 20:00 között kérjük, a létesítmény bekerített részét ne látogassák, mert le lesz zárva. Ebben az időszakban sportolás céljára csak a kerítésen kívül eső hátsó pályát tudják használni.
Megértésüket köszönjük!
FC Szegvár Sportegyesület.”

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató