Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Első húsvéti fészekrablás Szegváron

2 205

Április 4-én, húsvét vasárnap a Dobbantó Néptáncegyüttes szervezésében rendhagyó családi programban vehetett részt a falu apraja-nagyja.

A Solymárról adoptált Fészekrablás lényege, hogy a fészekrakók házuk elé vagy a kerítésre jól látható „fészket” építenek. A fészkekbe olyan dolgokat érdemes tenni, aminek a kis fészekrablók örülni fognak. A gyerekek szüleikkel együtt megkeresik a fészkeket és az abban található ajándékokból választanak egyet. A kicsiknek cserébe valamit a fészekben kell hagyniuk, egy rajzot, vagy ha már tudnak írni, akkor egy verset, vagy bármilyen apróságot. A fészekrakók jutalma a készülődés, a készítés öröme, a kicsiké pedig a várakozás, a fészkek megtalálása.

Az esemény regisztrációhoz volt kötve, de bárki csatlakozhatott hozzá, aki kedvet kapott egy kis fészekkereséshez. Szegváron 21 család jelentkezett (nem csak táncosok) a fészekrakásra és 43 gyermek regisztrált a tojáskeresésre.

Március elejétől készültek a szebbnél szebb fészkek és a kis kedves meglepetések. A fészekrablók is izgatottan készítgették verseiket, rajzaikat, amiket a fészkekben hagytak köszönetként, emlékül. Együtt izgult a csapat az időjárás miatt és hogy minden fészket megtaláljanak. Kicsiny falunk mind a négy sarkát be kellett járnia a fészekrablóknak követve a húsvéti nyúl nyomait. A keresést egy online térkép is segítette, amit a szervezők juttattak el minden regisztrált fészekrablónak.

Sok boldog arcot lehetett látni a faluban. Nemcsak az ünnep varázsa, hanem a kincskeresés öröme is felrázta a szürke hétköznapokat. A sok pozitív visszajelzés alapján a csoport szeretné jövőre is megszervezni ezt az eseményt. Már most lehet jelentkezni a Dobbantó Néptáncegyüttes vezetőjénél, Magyar Nóránál.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató