Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Röszke – Szegvár 2:1

2 434

A szegvári futballcsapat az elmúlt hétvégén Röszkén futballozott.

A mérkőzés előtt gyászszünet volt, a múlt héten elhunyt kiváló megyei futballista, Hatvani József tiszteletére.

A mérkőzést Röszke kezdte jobban, az első harminc percben több helyzetet is elpuskázott a hazai csapat. A 36. percben közel a szögletzászlóhoz a tizenhatos vonala mellett Puhalát buktatták, majd Nana kiválóan végezte el a szabadrúgást, amire Józsa fejjel érkezett 0:1. Sajnos egy szöglet utáni kavarodás után gyorsan jött a válasz a 39. percben 1:1.

A szünet után a Szegvár kezdeményezett jobban, a második félidő első 15 percében több helyzete volt, mint az ellenfélnek, úgy az 65-70. perc környékén már teljesen kiélezett volt a játék, majd egy kontratámadás után a 76. percen a hazaiak megszerezték második góljukat 2:1. Ezt követően a szegváriak mindent feltettek egy lapra és támadtak az egyenlítésért, de a magabiztosan védekező Röszke kontratámadásokból többször is megszerezhette volna a mindent eldöntő harmadik góljukat. Így a mérkőzés utolsó 14 perce végig teljesen kiélezett maradt. Sajnos a szegvári csapat elszenvedte első bajnoki vereségét 2021-ben.

Bagi Endre vezetőedző értékelése:

„Csapatunk túl van remélhetőleg az idei szezon egyetlen legnehezebb meccsén. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű és minden erőre, tudásra és rutinra szükségünk lesz ez ellen a fiatal csapat ellen. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy egyáltalán nem játszott a csapat alárendelt szerepet a 90 percen keresztül tartó meccs alatt. Sőt, ha a ziccereket nézzük sokkal több lehetőség volt a csapatunk előtt, mint az ellenfélnek. Pozitív dolog, hogy mi szereztük az első gólt egy abszolút tudatos beadásból. Viszont a válasz erre sajnos túl gyorsan jött. Nem szeretném a meccset elemezni, de az ellenfélnek a szerencse is bőven oda játszott szombaton. Számoltuk a kispadon, hogy ami labda bármi okból is el pattant tőlük vagy tőlünk az mindig ott kötött ki náluk. Mondhatjuk, hogy a hazai pálya pont erre jó. Egy szó, mint száz én büszke vagyok a csapatra és egyáltalán nem törtünk meg. Következő meccs hasonlóan nehéz lesz, de a Kistelek elleni őszi vereségen remélhetőleg most revansot veszünk! Szükségünk van a biztatásra, amit nagyon köszönünk, ezt nem győzöm hangsúlyozni. Azon leszünk, hogy amint lehetnek nyitott kapus meccseink, akkor azt az erőt és tudást büszkén tudjuk majd megmutatni azoknak, akik követik falunk csapatának életét. Még egyszer köszönjük és hajrá Szegvár!”

A múlt hétvégi mérkőzéssel a csapat bepótolta mindhárom őszről elmaradt bajnokiját, így az elkövetkezendő hétvégén szombaton 14:00-tól már a tavaszi szezont kezdi a Kistelek otthonában!

Van miért visszavágni, hiszen az őszi mérkőzésen sajnos 5:4-re kikaptak a szegváriak egy rendkívül izgalmas mérkőzésen, bízzunk benne hogy sikerül az őszi vereségért revansot venni! A Kistelek a tabella 4. helyén áll 22 ponttal, a Szegvár az 5. helyen áll szintén 22 ponttal, tehát szoros mérkőzés várható.

Röszke SK-FC Szegvár 2-1 (1-1)

  • Helyszín: Röszke, Zárt kapus
  • 2021. 02. 20. 14:00
  • Szegvári összeállítás: Bihari G., Kelemen, Bihari D., Piti, Bihari T., Nana, Puhala, Papp (Gémes), Rácz, Józsa, Vigh
  • Kispad: Biácsi, Fekete
  • Szegvári gólszerző: Józsa 36’

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató