Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Újra szép eredmények születtek

2 050

A 2020-as év mindenki számára, így a Szegvári Kyokushin Karate Dojo Sportegyesületnek és a Mindszenti Kyokushin Karate Klubnak is a járványügyi helyzethez való alkalmazkodásról szól. Az egyesületi munkát a rendelkezéseknek megfelelően tudtuk csak végezni és mivel az erre az évre tervezett versenyeket elhalasztották vagy éppen törölték, mi is ennek megfelelően dolgoztunk. Napi edzéseink inkább az alapozóidőszak igénybevételéhez igazodtak.

Ezért aztán örülve, de vonakodva nyugtáztam, hogy megrendezik a VII. Hinomoto Kupát, Vácon. Egyesületünk azon belül is a mindszenti klub 2 főt, Győri Dávidot és Gémes Gergőt delegálta a versenyre, melyre 33 egyesület 250 versenyzője jött el. Előbbi a több küzdelmi lehetőség reményében súlycsoport kategóriát váltott felfelé. Sajnos később a csoportot kettéosztották, és így Dávidnak két ellenfél jutott a 100 kg alattiak közül. 85 kg-os versenyzőnk nem szokott megijedni az ilyen és ehhez hasonló kihívásoktól. Most is szépen teljesített. Első ellenfelét fél perc után ipponnal győzte le, míg a második kihívója ugyan végig bírta a menetet, de Dávid fölényét nem lehetett mással értékelni, mint győzelemmel.

Két versenyzőnk közül Gergő miatt aggódtam jobban. Vele aztán tényleg nem készültünk az idén már több versenyre, viszont a múlt heti edzőtáborban olyan meggyőző volt a mutatott teljesítménye, hogy több helyről érkező biztatás után úgy döntött, hogy megpróbálja. Tanítványom sokat nőtt és erősödött ebben az évben, ezért Ő is magasabb súlycsoportba került. Nehezen ment az alkalmazkodás az első küzdelemben, aminek sajnos vereség lett az eredménye, de aztán a következő háromban fel-felbukkantak azok az erények, amik Gergőt jellemzik. Tudatos felkészüléssel az első küzdelem is szorosabb lehetett volna. Ez így most a második hely megszerzésére volt elegendő.

A versenyzés mellett további feladatokat is vállaltunk a verseny rendezésében. Szabó Hédi és Erdei Daniella pénteken a terem berendezésében, szombaton pedig az adminisztrációs asztalnál tevékenykedett, mint bemondó, időmérő és eseményrögzítő. A bírói csapat kiváló minősítéssel értékelte a két lány munkáját.

Versenyzőinkre és a segítőkre is büszke vagyok! Köszönöm a szülőknek az utazásban, a szállásban és az élelmezésben nyújtott segítséget!

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató