Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Megjelent Nagy Edit: Tanyák népe című könyve

2 350

Az Oltalom Alapítvány gondozásában novemberben megjelent Nagy Edit: Tanyák népe című könyve, melyben 250 oldalon három elbeszélést (Máli néni és a Jézuska; Zolika; Igaz történet) és kettő kisregényt (Kovács Anna; Utak) olvashatunk.

Milyen is a tanyák népe, hogyan viselkedik a délkelet-alföldi világ Szeged–Hódmezővásárhely–Szegvár kirajzolta területének embere? Mi maradt meg a régi világból, és hogyan rontott ebbe az utóbbi néhány évtized egyéneket, családokat, faluközösségeket egyaránt szétziláló fergetege? Miként keverte össze az értékrendeket, forgatta fel az emberi kapcsolatokat? Három rövid elbeszélés és két kisregény vall ezekről a kérdésekről – érdekfeszítően, és az írói felelősség súlyával. Gyorsan pergő párbeszédek, találóan meg választott jelenetezések, közben-közben tömör summázatok mutatják meg, mi van az emberi lélekben, és mi a mintegy húsz éve tollat forgató Nagy Edit művészetében, aki népművelőként dolgozott egy kistelepülésen, s most nyugdíjas fiatalossággal a szélesebb olvasóközönség elé is lép ezekkel az írásokkal.
Reisinger János

A könyv megvásárolható / megrendelhető az Oltalom Alapítványál (Jóni Tibor 06 30 532 9380), vagy kikölcsönözhető a szegvári és szentesi könyvtárakból. (Sajnos pont a mai napon zártak be határozatlan időre a könyvtárak.)

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató