Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvár egy festő szemével

1 443

Október 10-én 15 órai kezdettel festménykiállítás nyílik a szegvári Művelődési Házban, Nagy Monika (Moona) Szegvárt ábrázoló festményeiből. A kiállítást Pöszmet Zsolt, az intézmény vezetője nyitja meg.

A „Szegvár – egy festő szemével” című kiállítás 2020. november 20-ig tekinthető meg a Művelődési Ház nyitva tartási idejében.

Moona bemutatkozása

Gyerekkoromban az egész napot el tudtam úgy tölteni, hogy csak az íróasztal mellett ültem és rajzoltam. Amikor nagyobb lettem, az élet másfelé sodort. Pár éve azonban újra a kezembe vettem az ecsetet, s elkezdtem festeni tanulni.

Kezdetben az akrilé volt a főszerep. Aztán jött az olaj. Majd az akvarell, a pasztell- és az akvarell kréták. Közben ismerkedtem híres festők műveivel, próbálva megfesteni azokat. Vermeer, Monet, Van Gogh, Sisley, Lempicka, Klimt, Egry, Picasso, Toutounov, Cezanne, Razumovskaya – így a mestereimmé váltak. És a kortárs mesterek, akiktől eddig személyesen tanultam: Kalocsai Zoltán, Nagy Krisztián, Simon M. Veronika, Máté Sándor, Lévay Máté.

Főleg a tájak szépsége ihlet meg, de mindenféle más szépség is hatással tud lenni rám. Így portrék éppúgy fellelhetők a festményeimben, mint csendéletek.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató