Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

1 éves a „Szegvári képek, szegvári emlékek”

2 294

Egy évvel ezelőtt – 2019. augusztus 22-én – indítottam el a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportot azzal a céllal, hogy a közösséghez csatlakozó tagok Szegvár múltját, annak kultúráját, életét, mutassák be képeken, dokumentumokon keresztül.

Egy Facebook csoportnak a legfontosabb mutatója a tagok létszáma. Egy évvel ezelőtt azt a nagy célt tűztem ki, hogy egy éven belül elérjük az 1.000 taglétszámot. Ez az álom egy év helyett egy héten belül teljesült, ma tagjaink létszáma meghaladja az ötezer főt, ezzel Szegvár teljes lakosságát. Szegvári lakcímmel regisztrált Facebook felhasználók száma kb. 1800 lehet, ennek kb. a 85-92%-a csatlakozott csoportunkhoz. A többi tagunk többsége a környező településekről (Szentes, Mindszent, Mártély, Hódmezővásárhely, Csongrád, Szeged) csatlakozott, de Magyarország más régióiból is naponta követik bejegyzéseinket. (Párszor üzenetben megkérdeztem a távolabbi tagoktól, hogy miért csatlakoztak. A legtöbben azt válaszolták, hogy nincs kapcsolatuk Szegvárral, csupán szeretnek régi képeket nézegetni, nosztalgiázni.)

A taglétszám alakulása egy év alatt

Ma már több mint 500 albumban több mint 30.000 fotó található, archívumunk legértékesebb képei Lucz Ferenc fotógyűjteménye. Archívumunk bővült rendezvények videófilmjeivel és régi újságcikkekkel. Pólyáné Téli Éva nyugalmazott testnevelő tanár jóvoltából szombat délutánonként megnézhetünk iskolai sporteseményeken rögzített képeit. A Szegvár Online archív híreiből minden nap hat órakor megjelenik egy bejegyzés. A nap fotója rovat naponta 16 órakor jelenik meg.

Csoportunk értékét növeli tagjaink aktivitása és adminisztrátoraink, moderátoraink közreműködése – melyet ezúton is köszönök mindannyiuknak! A jövőben is jó múltidézést kívánok minden tagunknak!

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató