Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Kisiparos bál 2000.

2 808

A „Szegvári képek, szegvári emlékek” oldal mai videóalbumában az új évezred első kisiparos bálját nézhetitek meg –  s ez a felvétel után átmenetileg szüneteltetjük a kisiparos VHS-kazetták digitalizálását és publikálását – de a jövőben még vissza fogunk térni.

A bál 2000. január 29-én volt a szegvári Művelődési Házban, a videófilmet Piti János készítette. Az est házigazdája Ternai János volt, aki köszöntőjében elmondta, hogy ez a bál a kisiparos bálok történetében a huszadik, hiszen kezdeményezésük 1980-ban indult. „A kisiparosokból vállalkozók lettek – A kisiparosok társadalmi munkát végeztek, a vállalkozók lehetőségeikhez képest támogatnak minden falusi rendezvényt.”

A bál sztárvendége Pataki Attila volt, aki EDDA és mulatós slágerekkel csinált fergeteges hangulatot. Fellépése előtt sok-sok dedikált CD-lemezt eladott. A mulatós zenéi mellett elhangzottak a legnagyobb EDDA slágerek: Egyirányú út, Szálljunk fel, Kör közepén állok.

A vacsora a hagyományos szegvári birkapörkölt volt, melyet Kovács Csaba vezetésével a szentesi tűzoltókból alakult felszolgáló csapat szervírozott.

A muzsikát a Lézer Szalonzenekar szolgáltatta, zenéjük táncra hívta a bálozókat.

Ez alkalomból is volt tombola, ahol a fődíj Piti János videókamerája egy mikrohullámú sütő volt.  

Jó szórakozást kívánok a 20 évvel ezelőtti kisiparos bál felvételéhez! Ha neked is lapul a fiókodban olyan kazetta, amelyen egy több mint 20 évvel ezelőtti szegvári rendezvény felvétele van, juttasd el hozzám, s videóalbumunkban örökre fennmarad az utókornak. (A kazettát visszakapod.)

Kisiparos bál – 2000. január 29.
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató