Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Pásztorjáték 1992.

3 530

A szegvári Kisboldogasszony Templomban minden év karácsonyán szép pásztorjátékot adnak elő a hittanra járó gyerekek. Mai videóalbumunkban egy 28 évvel ezelőtti pásztorjáték videófelvételét láthatjátok, amelyet Puskás Pál készített karácsony napján, a délelőtti ünnepi szentmisén (1992. december 25.).  A felvételen látható gyerekek ma már 30-as, 40-es éveikben járó felnőttek, a legtöbbjüknek családja van.

Rozgonyi Mária nyugdíjas hitoktató volt segítségemre az információk összegyűjtésében. Megtudtam tőle, hogy a Mária kis szamara címet viselte a pásztorjáték, amelyben az Isteni Gyermeket váró szent család kis szamara áll a szív melengetően kedves történet középpontjában. (A művet Gunhild Sehlin írta, s Hofher József jezsuita atya dolgozta fel.)

A videó elején Zsadányi József atya mondott rövid köszöntőt. (Érdekesség, hogy József Atyának ez volt a második éve Szegváron.)

A szereplők neveit próbáltuk összeírni, biztos van benne pontatlanság, de volt, akinek sajnos nem emlékeztünk a nevére. (Hozzászólásban segítsetek a javításban.)

  • A főbb szerepekben: Banka Pál, Bánfi Antal, Bereczki Ferenc, Csatordai Lajos, Hérány Péter, Kovács Gabriella, Magyar Zoltán, Maruzsán Imre, Molnár-Farkas Orsolya (narrátor), Ternai Renáta, Papp János, Szanyi Zsolt.
  • További szereplők: Bánfi Zoltán, Berkecz Zoltán, Janó Antal, Orvos Jenő, Pigniczki Mihály.
  • Kis madarak: Biácsi Katalin, Bihari Hajnalka, Gémes Magdolna, Kiss Virág, Szin Mici, Szin Zsuzsi.
  • Furulyán játszott: Magyar Nóra, Puskás Nikoletta, Szabó Regina.
  • Énekelt: Balázs Erika, Bihari Zsuzsanna, Gémes Éva, Gubina Anita, Purgel Valéria, Szász Ágnes, Szász Márta, Vajda Olga.

Szóljatok nekik, hívjátok meg csoportunkba, hogy Ők is láthassák ezt az értékes archív felvételt.

A pásztorjáték betanításában nagy szerepe volt Piti Magdolna hitoktatónak – aki a koreográfiát tanította, valamint Rozgonyi Mária hitoktatónak –  aki az énekeket tanította.

Ha neked is lapul a fiókodban olyan kazetta, amelyen egy több mint 20 évvel ezelőtti rendezvény felvétele van, juttasd el hozzám, s videóalbumunkban örökre fennmarad az utókornak. (A kazettát visszakapod.)

Mária kis szamara c. pásztorjáték – 1992. december 25.
Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató