Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Nyugdíjas találkozó 1998.

3 179

A „Szegvári képek, szegvári emlékek” mai videóalbumában egy 22 évvel ezelőtti videófelvétel, amelynek hangulatából megtudhatjuk, hogy milyen is egy szép öregkor. A videón a Bacsa Józsefné Erzsike által alapított Szép Öregkor Nyugdíjas Klub (talán a legelső)  bálját nézhetjük meg. A VHS kazettát Szarvas Ferenc juttatta el hozzám – köszönet érte! A rendezvény a szegvári Művelődési Házban volt 1998. február 21-én, a felvételt K. Berényi Zsolt készítette.

Vígh Lászlóné Klárika néni volt az est konferansziéja. Bacsa Józsefné köszöntötte a vendégeket, kiemelve Dr. Nóbik István szegvári polgármestert és Boldog Krisztina kübekházi polgármesternőt. Bihari Mátyásné Petőfi Sándor: Szeget szeggel című versét szavalta el, majd a kübekházi asszonykórus lépett a színpadra, ahol nótacsokrukat adták elő. Magyar Jánosné Csáth Géza: Mariska az anyjánál című novelláját mondta el, majd egy Petőfi vers következett Bihari Mátyásné előadásában: Ezrivel terem a fán a meggy. Szabó Judit Heltai Jenő: A modell című pikáns versét mondta el, majd a házigazda Szép Öregkor Nyugdíjas Klub fergeteges műsora következett, amelyben kánkán táncukat adták elő.

A produkciókat és a vacsorát követően egy vidám zenés-táncos est következett. A muzsikát Gajda Mihály szolgáltatta – s nem is akárhogyan – a bálon olyan válogatott nóták és slágerek csendültek fel, amelyeket a vendégek hallani akartak. A felvételen jól vissza tükröződik a bál vidám hangulata, jól érezte magát a bálra meghívott kübekházi testvércsoport is.  S mivel farsangi időszakban volt a bál, néhányan beöltöztek jelmezbe – s ekkor hágott igazán tetőfokára a hangulat.

Ha neked is lapul a fiókodban olyan kazetta, amelyen egy több mint 20 évvel ezelőtti rendezvény felvétele van, juttasd el hozzám, s videóalbumunkban örökre fennmarad az utókornak. (A kazettát visszakapod.) Múltidéző kezdeményezésemről tegnap megjelent egy írás az Indexen, ide kattintva tudod elolvasni. Jó szórakozást és múltidézést kívánok!

Nyugdíjas találkozó 1998. február 21.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató