Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Vasúti menetrend változás – a szentesiek kárára

2 491

Forrás: Hír45, Kárpáti Lajos, 2019. november 25.
A fotó illusztráció.

A napokban jelent meg a MÁV 2019. december 15-én életbe lépő új menetrendje. A Szentest érintő vasútvonalak menetrendjében első ránézésre nincs komolyabb változás, az érkezési-, illetve az indulási időben lehetnek pár perces eltérések.

Viszont a 140-es menetrendi számú, Szeged – Cegléd (- Budapest – Nyugati pályaudvar) vasútvonal eddigi ütemes menetrendjén jelentősen változtattak, amelynek több környékbeli településsel együtt Szentes is kárvallottja lett. Egészen pontosan a Szentesről 6.35-kor, illetve 16.35-kor Kiskunfélegyháza felé induló személyvonatoknak a budapesti csatlakozó járatát IC vonattá léptették elő, amely Szeged és Budapest-Nyugati pályaudvar között nem áll meg sehol. Így, csak a következő egy óra múlva induló járattal tud Pest felé tovább utazni. Ellenkező irányba nézve a helyzet ugyanez, a 9.35-kor illetve 19.35-kor Kiskunfélegyházáról Szentesre induló személyvonatok Pest felőli csatlakozását IC-sítették, így ebben az irányban is egy órát „bukik” a Szentes felé tartó utas.

Szentesről Szolnok felé igaz, szintén el lehet jutni vasúton Budapestre, de ez az útirány eleve egy órával többe kerül, mint a jelenlegi kiskunfélegyházi irány. Marad a Volánbusz kétóránként közlekedő pesti járata, vagy az egyéni közlekedés.

A helyzetet elsősorban a város elöljáróinak a figyelmébe ajánlom, mert elsősorban Ők tudnak jelzéssel élni a MÁV, illetve a személyszállítási közszolgáltatást megrendelő állami szervek felé az életbe lépő új menetrend Szentest és térségét hátrányba hozó lépései ellen.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató