Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Újraindul a Szegvár Online – megosztós nyereményjáték

4 748

Szeptembertől újraindul a Szegvár Online független szegvári hírportál és a hozzá kapcsolódó Szegvár.com, Szegvár.eu és a Szegvárikép.hu weboldal.

Szegvár Online

Szegvár első weblapját 1999 nyarán készítettem el  – megelőzve ezzel nagyobb városokat, megyeszékhelyeket. A Szegvár Online 2002-től 2007-ig üzemelt. Ez időszak alatt több tízezer fotóval és közel ezer hírrel bővült a portál, s több mint egymillió oldalletöltést regisztráltam. 2008 januárjától nem frissült a portál, a megszűnés okáról most nem szeretnék beszélni.

Ma közel negyvenezer szegvári fotóval és 1420 bejegyzéssel várom vissza a Szegvár Online Olvasóit – s ígéretet teszek arra, hogy amíg élek, addig üzemelni fog, és elérhető lesz. 2008-tól a mai napig terjedő időszakra utólag töltöttem fel fotóimat szegvári eseményekről: óvodai- és iskolai farsangokról, évzárókról, ballagásokról, bálakról, stb. Szeptembertől pedig újra frissítem hírekkel oldalunkat, addig a hibajavításokkal leszek elfoglalva. A Szegvár.com oldalon Szegvárról találhatnak információkat, a Szegvár.eu oldalon pedig nyolc nyelven olvasható Szegvár bemutatása. A Szegvárikép.hu oldalon hamarosan létrehozom Szegvár digitális képarchívumát. Célom az, hogy a Szegváron készült fotókat publikáljuk, és azok fennmaradjanak az utókornak.

Beüzemeltük új webkameránkat, a Kórógy parti ingatlanomon, amely élő képet ad a Kórógy-tóról. Ezúton is köszönöm Gajda Zsolt önzetlen segítségét a kamera felszerelésében. Egyelőre„tesztadás” megy, előfordulhatnak kimaradások, leállások.

A portálokon megjelent az általam tervezett Szegvár embléma. A logóban egyedileg tervezett, a kézírásra hasonlító karaktereket használtam, a v-betűt pedig egy szívként formáztam meg. Szerettem volna, ha ez az embléma belekerül Szegvár arculati kézikönyvébe, s községünk hivatalosan is elkezdi használni, mint Szegvár hivatalos logóját. Hiába ajánlottam fel ezt a lehetőséget Szegvár Polgármesterének és Jegyzőjének – válaszra sem méltattak. Terveim között szerepelt egy kültéri Szegvár óriáslogó elkészítése is, ahol jobbnál-jobb fotókat lehetne készíteni – talán az új polgármesterrel meg tudom valósítani. Szegvár logója beállítható a Facebookon profilkép keretként is.

A szegvári weblapokkal egyidejűleg több közösségi csoport és oldal is indul. A Szegvár Fórum Facebook csoportban egy független szegvári vitafórum indul, a kezdéskor egy most aktuális kérdést tudunk megvitatni az épülő szegvári körforgalomról. A Szegvári képek, szegvári emlékek csoportban régi fotókat fogunk publikálni – szeretném kiemelni, hogy ez a csoport politikamentes lesz. A Szegvári Tuti Tipp csoport egy hagyományos „adok-veszek” csoport lesz, melyben a helyi vállalkozások ajánlatait és hirdetéseit is ingyenesen megjelentetjük. A Szegvár Facebook oldalon a Szegvár Online hírei és az élő videó közvetítések fognak megjelenni. Elindul Instagram csatornánk is, ahol szegvári fotókat és videókat fogunk posztolni.

A weboldalakat és a közösségi oldalakat a Szegvárért Egyesület adja ki, amelynek én vagyok az ügyvezetője. Keresek önkénteseket cikkek írására és a közösségi oldalak szerkesztésére, adminisztrálására. Anyagi támogatásra is szükség van, hiszen jelentős kiadás a portál üzemeltetése. Pénzbeli támogatást a Szegvárért Egyesület 11702012-21450369 számlaszámára várunk. (Külföldről történő átutalás esetén a BIC kód: OTPVHUHB,  IBAN: HU31 1170 2012 2145 0369 0000 0000.)

A mai bejelentésemmel együtt egy Facebook nyereményjátékot is elindítok. Akik megosztják ezt a posztot 2019. október 30-ig, azok között 10 db szegvári hűtőmágnest sorsolok ki. Sorsolás és eredményhirdetés október 31-én.

Purgel Zoltán
szerkesztő

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató