Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A falunapi fesztiválról

0 444

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg.


Szegvár Nagyközség Önkormányzata, a Képviselő-testület Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága az idén is felvállalta a falunapok megszervezését. A három és fél napos rendezvény augusztus 17-18-19-20-án bonyolódott le több helyszínen. Így a Kastélyban felállított színpadon, a Piactéren, a Művelődési Ház előtti téren, a Kurca folyónál és a sportpályán.

Augusztus 17 –én 17.30 órakor a Hasutasok c. film bemutatójára került sor a Kastély dísztermében. Előtte beszélgettünk Grecsó Krisztián forgatókönyv íróval. Nagy sikere volt a filmnek. A teltházas közönség élvezte a filmet. Köszönjük, hogy elfogadtad meghívásunkat Krisztián. További szép sikereket kívánunk.

Másnap 18-án a Falusias játékok vetélkedőre került sor. Derekegyház, Fábiánsebestyén, Szentes és Szegvár képviselő-testülete vett részt a versenyen. A mindszenti testületből is jelen voltak néhányan a többieknek a csatornázással kapcsolatosan elfoglaltságuk volt Mindszenten. Nagyon jó hangulatban telt el ez a délelőtt. Gémes László polgármester úr remek jó feladatokat talált ki, melyet valamennyien végrehajtottunk. Köszönjük, hogy immáron második alkalommal színesíti a falunapok programját ez a vetélkedő.

Délután 15-19 óráig bajnoki labdarúgó mérkőzésre került sor a futballpályán. A szegváriak megérdemelten arattak győzelmet Apátfalva csapata ellen. Köszönjük a Sport Klub szervezőmunkáját.

A Kastélyban Örök Pillanatok címmel Purgel Zoltán szegvári fotós első, önálló kiállításának megnyitójára került sor 16 órakor. A tárlatot megnyitotta Dr. Tóth Attila művészeti író. A Kastély zsúfolásig megtelt. Gratulálunk a kiváló fotókhoz. További szép sikereket kívánunk.

A Díszítőművész Szakkör 30 éves jubileumi kiállítása is remekül sikerült. Bovatsek Dezsőné Erzsike néni által vezetett csoport tagjai gyönyörű kézimunkáikat mutatták meg az érdeklődő közönségnek. A kiállítást megnyitotta Nagy Sándorné művelődésszervező. Kívánunk valamennyiüknek jó egészséget a további munkájukhoz.

Salkaházi Sára szociális testvér emlékére emléktábla avatásra került sor a Kastélyban. Nagyon sok érdeklődő és meghívott vendég volt jelen ezen a rendezvényen.
Az emléktáblát felavatta Dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök. Településünk 675 éves évfordulójának emlékére szentmise volt a Római Katolikus Templomban, melyet szintén Dr. Kiss-Rigó László megyéspüspök celebrált. Köszönjük az Egyházközség tagjainak részvételét, segítő-szervező munkáját.

A szegvári Natúr Erőemelő és testépítő KSE bemutatójára került sor ugyanezen a napon a Kastély udvarán felállított színpadon. Bemutatkozott Tóth Dániel testépítő Junior világbajnok is. Köszönjük Sinka Zsoltnak és testvérének, Sinka Petrának, hogy itt voltak és népszerűsítették ezt a sportágat. További szép sikereket kívánunk.

Az est a Piactéren fellépő amatőr zenekarok műsorával zárult. A WC Punk Pir és a Twinners Együttes remek jó hangulatot teremtett. Köszönjük, hogy felléptek ezen a falunapon is.

Augusztus 19-én 9 órától a Szegváriak Szegvárért Közösségfejlesztők Egyesülete tarhonyafőző versenyt, valamint Activity vetélkedőt szervezett az 5 szomszédság csapatai, valamint a Reál élelmiszerbolt és több család benevezésével. A tarhonyafőző verseny szakácsai (Halász Lászlóné, Ágoston Antalné, Vígh Balázs, Vass László, id. Gémes László, Dr. Szín Imre, Hevesi Péter, Szabó Tibor) mindnyájan nagyon finom tarhonyát főztek. Remek hangulatban telt el ez a délelőtt. Köszönjük a szervezők, segítők munkáját.

A piactéri Sakk-versenyre is sokan beneveztek. Még külföldi résztvevők is voltak. Gratulálunk a helyezetteknek. Köszönjük a Kempelen Sakk-kör szervezőmunkáját.

Ugyanebben az időpontban játszóházban vehettek részt a kisgyerekek a Belevaló Klub szervezésében. Arcfestés és sok-sok játék várt az apróságokra. Köszönet érte.

Szintén délelőtt még Aikidó harcművészeti bemutató is volt a Kastély színpadán. A csongrádi csoport bemutatta a védekezés lehetőségeit. Köszönjük, hogy színesítették programjukkal a falunapok rendezvényét.

Délután 16 órától fodrász és kozmetikai bemutatóra került sor a díszteremben. Szép frizurákat mutattak be Kovácsné Zsibók Brigitta, Pusztainé Dancsó Krisztina, Sinka Renáta, Lantosné Lukács Csilla, Bihariné Berezvai Hajnalka és Joóné Kutas Andrea fodrászok. Pirosné Pusztai Mária kozmetikusmester pedig sminkelést készített. Örülünk, hogy elfogadták meghívásunkat. Köszönjük, hogy itt voltak.

A falusi lakodalomnak nagy sikere volt. Kiváltképp a kisvonatnak. Rengetegen utaztak rajta, a Belevaló Klub tagjai díszítették fel. Köszönjük. Az esküvői ceremónia nagyon jól sikerült. A vőfély remekül levezényelte az egész lakodalmast. A násznép kiválóan szerepelt, óriási siker és taps fogadta őket. A vendégsereg élvezte a jó zenét. Köszönjük a fúvósok közreműködését (id. Joó Ferenc, Gazsó József, Gajda Mihály). A lakodalmi kalácsnak nagyon örültek az emberek. Köszönjük a kalácssütők munkáját. (Hérány Boldizsárné, Muzsik Andrásné, id. Piti Jánosné, id. R. Nagy Mihályné, Bacsa Istvánné, Koválcsik Andrásné, Orvosné Jaksa Mária, Nagy Imréné, Tulipánné Gyermán Julianna és lánya). Örülünk, hogy a Szép Öregkor Nyugdíjas Klub és a Rozmaring Népdalkör tagjai is ott voltak a vendégsereg között. Közös éneklésre nem került sor egyéb technikai akadályok miatt, de szeretnénk őket felkérni, hogy egy nótaest megrendezésében működjenek közre. Még az ősz folyamán szeretnénk megszervezni ezt a rendezvényt a Művelődési Házban.
Köszönjük mindazok munkáját, akik a násznép seregét alkották. Így: Vass László, Vass Lászlóné, Szűcsné Ábrahám Mária, Szabóné Pusztai Mária, Mihály Klára, Ohratka Mihályné, Ohratka Mihály, Puskásné Halál Ágnes, Lukács István, Bacsa Ernő, Bacsa Imre, Bacsa Ferenc, Kovács Pál, Gila Antalné, Nagy Sándorné, Rácz János, Puskás Bence, Puskás Kata, Pozsárné Marika, Rostás Zoltán. Köszönjük, hogy Gémes László polgármester úr és R. Nagy Mihály alpolgármester úr elvállalta a tanúk képviseletét. Igazán remek hangulatban telt el ez a lakodalom. Az Alibi együttes kiválóan húzta a talpalávalót, Kulbertné Fúvó Andrea pedig egy szép hastánc bemutatóval kedveskedett az új párnak. Köszönet a kalács kínálgatóknak is.

Augusztus 20-án délelőtt Korcsik János és lovascsapata nagyon szép lovas bemutatót tartott. Itt voltak a Zentus János Hagyományőrző Egyesület tagjai is. Tőlük is szép bemutatót láthattunk. A gyerekek lovagolhattak is ezen a délelőttön. Köszönjük.

Az íjászbemutató is kiválóan sikerült. Köszönjük Pölös Attilának, Koncsek Bálintnak és Bálint Csabának a bemutatót. Nagyon sok gyermek kipróbálhatta az íjászat mesterségét.

A Szegvári Tekézők Sportegyesülete versenyt szervezett ezen a délelőttön. Gratulálunk a helyezetteknek. További szép sikereket kívánunk.

A csongrádi Rádiós, Modellező és Technikai Sportegyesület tagjai is remek programot biztosítottak a számunkra. A földön, vízen, levegőben megvalósuló bemutatójukat nagyon élvezte az érdeklődő közönség. A hajómodell és a helikopter, valamint az elektromos és robbanómotoros autók nagy sikert arattak. Köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat.

A délutáni program táncbemutatókkal kezdődött. Felléptek az Ízisz, a Kelet lányai és a Zafír hastánc csoport tagjai. Kiváló bemutatót tartottak. Köszönjük.

Őket követte a Szilver TSE szegvári növendékeinek fellépése. Gyönyörű ruhákban léptek fel a sok-sok éremmel büszkélkedhető táncosok. Köszönjük, hogy itt voltatok. További szép sikereket kívánunk.

Grecsó Zoltán és Gönczöl Nikoletta táncművészek is nagy sikert arattak. Köszönet nekik.

A Fecsegő lányok ismét hozták a jó hangulatot. Igazán remek műsort láthattunk tőlük most is. Köszönjük, hogy felléptetek. Sok sikert kívánunk a továbbiakban is nektek.

Az ünnepi megemlékezésre 20-án 18 órakor került sor Gyömbér Ferencné jegyző asszonyunk koordinálásával. Gémes László polgármester úr ünnepi beszéde után Zsadányi József plébános úr megszentelte az új kenyeret. Az ünnepségen részt vett Szirbik Imre országgyűlési képviselő, Szentes város polgármestere, Farkas Sándor országgyűlési képviselő, valamint Szegvár Nagyközség képviselő-testületének tagjai is.

Az idén a képviselő-testület a Díszpolgári címet id. Tóth Lászlónak és Csatordai Mihálynak adományozta a nagyközségért végzett több éves munkájukért. A Szegvárért Emlékérmet Zsombó Zoltán és a Gyenes Kft vehette át. Gratulálunk mindnyájuknak, és jó egészséget kívánunk nekik.

A szegvári Dobbantó Néptánc Együttes tagjai a tőlük már megszokott, magas színvonalú műsorral léptek színpadra. Gyönyörködtünk a fergeteges táncaikban. Köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat.

Az ajándéksorsoláson sok-sok ember értékes ajándékot nyert. Köszönjük a tombolaárusok segítségét.

A szegvári Tűzköves Színjátszó Csoport két humoros színdarabbal kedveskedett a közönségnek. Nagy sikert arattak most is. Gratulálunk nekik. Köszönjük, hogy itt voltak.

Bódi Guszti és a Nagyecsedi Fekete Szemek óriási sikert aratott. Millió ember volt kíváncsi rájuk. A tömeg együtt énekelt a sztárokkal. Kiváló hangulatot teremtettek.

A szegedi Fénypont Stúdió tűzijátéka tette fel a koronát az ünnep zárónapjára. Gyönyörködtünk a csodálatos tűzgömbökben.

Az időjárás is kegyes volt hozzánk, nem zavarta meg semmi a rengeteg ember vidám hangulatát. Sokan visszajöttek a Kastélyba, ahol a Have-Rock együttes éjfélig húzta a talpalávalót.
Köszönjük a Rendőrség, a Polgárőrség, valamint a Tűzoltóság segítő-koordináló munkáját.

A három és fél nap folyamán mindenki találhatott az érdeklődésének megfelelő programot. A gyerekeket ugrálóvár és a kisvonat várta, mely díjmentes volt.
A fellépőket finom gulyással vendégeltük meg, melyet Szécsényi György főzött. A közel 400 fő megvacsoráztatásáról a Mozgáskorlátozottak Egyesülete gondoskodott. Köszönet érte.
A kiváló hangosítást a szegvári ifj. Hegyi Lászlónak és kis csapatának köszönhetjük. Igazán profi módon hangosítottak. (Orosz Csaba, Peregi Zsolt, Papp Lajos, Korom László). A szép színpadi dekorációt Ráczné Purgel Ilona , Rácz Angéla és Rácz Enikő készítette. Köszönet érte.
Köszönjük a Civil és a Kurca TV közreműködését, Purgel Zoltán webmester fotóit, Kovács Lajos Szegvári Napló főszerkesztő munkáját .
Köszönjük a tombolaárusok (Kerekesné Bovatsek Ágnes, Kosztolányi Sándorné, Lévai Györgyné, Korbelné Szőke Mária), valamint a Kastély gondnokainak (Puskás Zoltán, Halmai Gábor) segítségét. Köszönjük a Center Söröző és az Ász Söröző vendéglátását, valamint a Generáli Biztosító nyereményjátékát.

A falunap előkészítő munkái és a lebonyolítás komoly feladatokat rótt a Polgármesteri Hivatal és az Önkormányzat vezetésére, dolgozóira, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság tagjaira, a Szegvári Falufejlesztő, Üzemeltető és Szolgáltató Közhasznú Társaság, a Művelődési Ház, a Községi Könyvtár munkatársaira, a helyi Rendőrség, a Polgárőrség, a Tűzoltóság tagjaira, a Kastély gondnokaira, valamint a sok-sok segítőre.
A 3 nap folyamán nagyon sok ember tevékenyen részt vett és azon fáradozott, hogy sikeresen, élményekben gazdagon teljen el a falunapi fesztivál.

Köszönjük, hogy velünk tartottak.

1277 photos

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

Hozzászólások
Hozzászólások betöltése

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató