Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

10 éves a Durbincs bábcsoport – beszámoló 2007. június 30-áról

0 567

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg.


Egész héten már izgatottan készültünk a szombatra. Sütöttük a halacska formájú mézes süteményeket, és elneveztük őket csókos szájúnak, rakétának, cápának. A Napfény Galériában kiállítást rendeztünk be az eltelt 10 év bábjaiból, előadásaiból, emléklapokból, fényképekből. Klárika néninek is volt néhány meglepetése.
Szombaton már korán a Művelődési Házban voltunk és vártuk a három vendégcsoportot. Békéscsabáról a Tücskök Bábcsoportot, Kiskunhalasról a Szivárvány Bábcsoportot és Szarvasról a Süni Bábcsoportot. Amikor megérkeztek, míg ők reggeliztek, mi a színpad díszletének utolsó simításait végeztük. Lassan megtelt a nézőtér, és a csoportok összeállították a paravánjaikat. Nagyon kedves ismerőst találtunk a nézők között, Hajdú Imre bácsit, akit Gyula-Városerdőn ismertünk meg.
A műsor előtt felköszöntöttük Klárika nénit, és megköszöntük eddigi munkáját. Ő pedig megilletődve szüleinknek egy szál rózsával köszönte meg eddigi segítségüket.
Kovács Ildikó bekonferálta az első csoportot és megkezdődött a műsor. Az előadások között Klárika néni kvíz kérdéseket tett fel, kiderült másik számára is, hogy a durbincs egy halfajtát jelent. Mi pedig a halacskás sütikkel kínáltuk a nézőket. Mind a négy bábelőadás nagyon tetszett mindenkinek. A műsor végén a szegvári csoportot köszöntötték a vendégcsoportok,
majd Klárika néni bennünket is pici ajándékokkal, felidézve a humoros és megható pillanatokat rólunk. Átmentünk vendégeinkkel az Új Iskolába, mert ekkorra elkészült a finom gulyásleves és a kalács.
Utána falunk nevezetességeit mutattuk meg. A Falumúzeumban Kovács Lajos bácsi beszélt a falu régi életéről. A templomot Juhász Réka mutatta be. Utána a Kurca-parti sétányra mentünk le, majd a Babaház következett. A sok baba és maci mindenkinek nagyon tetszett. Itt már várt ránk a lovas kocsi és így mentünk a Szélmalomhoz, ahol további programok voltak, amelynek vendégeink délután fél 6-ig részesei voltak.
A vendégcsoportoktól lassan elköszöntünk, reméljük sok élménnyel tértek haza. Számunkra felejthetetlen emlék marad ez a nap.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

Hozzászólások
Hozzászólások betöltése

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató