Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A mai mesék világa

1 858

A községi könyvtárba hívtak meg bennünket, harmadik osztályosokat egy rendhagyó irodalomórára. A rendkívül egyszerű és szimpatikus előadó, Juhász Orsolya tanárnő volt. Előadásán, közvetlenségén látszott, hogy ért a gyerekek nyelvén. 
Ötven éve halt meg Szabó Lőrinc. Ebből az alkalomból Lóci és Klára verseiből olvasott fel, amelyeket a gyerekeinek írt, a gyerekeiről. Mi majd csak negyedik osztályban tanuljuk Szabó Lőrincet, de így majd lesz emlékezünk arra, hogy mit is hallottunk a könyvtárban róla. 
Ezután Lázár Ervinről beszélt Juhász Orsolya, aki nemrégiben távozott el közülünk. Ezúttal a Szegény Dzsoni és Árnika című meséjét idézte fel. A könyvből olvasott részletek előtt elmondta a történetek előzményét, kérdéseket tett fel a gyerekeknek, akiknek így még élményszerűbb lett a mese. 
Gyorsan telt az idő és mindenre nem volt idő. De legvégül Varró Dániel: Túl a Maszathegyen című verses meséjéből jó néhány kacagtató részletet még meg tudtunk hallgatni. 
Tanítványaim nagyon élvezték a foglalkozást, megnézegették a kikészített, nekik való mesekönyveket, ifjúsági regényeket. Néhányan kölcsönöztek is könyvet ezekből.
Köszönjük a könyvtárosoknak, hogy megszervezték nekünk ezt a foglalkozást, és a gyerekek ilyen élmény részesei lehettek, melyhez a könyvek által jutottak. Néhány percre kiszakadtunk a tv és a számítógép nyújtotta világból. Bízunk benne, hogy még sok, hasonló rendezvényt kaphatunk a Somogyi-könyvtár támogatásával.

Lukács Istvánné tanítónő 
és tanítványai

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató