Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Dr. Trogmayer Ottó Szegváron

1 956

Dr. Trogmayer Ottó régészprofesszor látogatott március 6-án hozzánk a Művelődési Házba, a „Tudományok testközelben” sorozat keretében.
Nagy várakozás előzte meg érkezését, hiszen a professzor úr híresen jó előadóként szerepel szegvár köztudatában. Nem először jár nálunk, ismerősként is érkezett hát, lelkesen és szeretettel mesélt nekünk a régészet érdekességeiről.
Témául az ősi leletekben szereplő, vagy azokból kikövetkeztethető hangszereket választotta. Ritkán érintett terület ez, legalábbis a nézők számára újnak, érdekesnek bizonyult. 
A legizgalmasabb talán mégis a vendég muzeológus ízes, kedves egyénisége, sok kitérővel tűzdelt, de logikusan felépített előadásmódja volt. Hallgattuk volna éjszakáig, ám erre nem volt lehetőség.
Az utolsó mondat valahogy így hangzott: 
– „Most nincs kérdés, mert a Klinikáról szöktem ki Szegvárra, és 7-re vissza kell érnem, de jövök újra, hosszabb időre, és folytatom!”
Aztán egy közlekedési baleset megállította a professzor urat. Mégsem ért vissza hét órára. Törött lábbal, már egy másik kórházban azonban ezt ígérte: 
– „Megyek Szegvárra, ahogy mondtam, csak kicsit tolódik. Legkésőbb ősz elején ott vagyok!”
Várjuk Professzor Úr!

Következő előadónk március 27-én 5 órától Dr. Szónoky Miklós geológus, egyetemi tanár, ki különleges kiállítási anyaggal is meglep bennünket. Várunk minden érdeklődőt!

Köszönjük a képeket Lukács Istvánnénak!

(Fotó: Lukács Istvánné)
Szűcs Árpád festőművész és Dr. Trogmayer Ottó régészprofesszor
(Fotó: Lukács Istvánné)
(Fotó: Lukács Istvánné)

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató