Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Újra indult az Én ezt tudom!

1 839

Két évenként rendezzük meg az „Én ezt tudom” elnevezésű, szegvári és Szegvár környéki alkotókat bemutató sorozatunkat. 
A program elejétől több települést fog össze a művészetek szálain keresztül, hiszen rendszeres résztvevők vannak Mindszentről, Szentesről, Tömörkényről, és természetesen Szegvárról.
Harmadik sorozat ez, melynek keretében több kiállításban ismerkedhetnek az érdeklődők a legújabb művekkel, a művészetek minden területéről. 
2007. január 16-án a fából készült munkákból nyitottunk tárlatot. A kiállítást megnyitotta Dr. Csíky László orvos-szobrász. A bemutatkozók a fentebb sorolt településekről: Horváth Sándor, Kulbert György, Kulbert Márk, Losonczi János, Pálfi Sándor és Tóth József.
Rendkívül szép anyag gyűlt össze a művészek kezéből, a nézők megelégedésére.
A program továbbjutós rendszerű, ahogy eddig, így természetes a zsűri jelenléte, és bíráló tekintete. Ebben az évben két állandó tag, Szűcs Árpád tanár úr, festőművész, restaurátor, és Kovács Lajos tanár úr, múzeumigazgató, valamint minden alkalommal egy változó személy, az éppen aktuális művészeti ág nagy tudója látja el ezt a feladatot. A famunkákat harmadikként Dr. Csíky László értékelte.
(Itt jegyzem meg, hogy következő, „Grafikáktól a szobrokig” című kiállításunkat február hatodikán, harmadik zsűritagként Szekeres Ferenc, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola Rajz tanszékének adjunktusa, grafikusművész tekinti meg.)
Reméljük, hogy ezzel a rendszerrel sikerül az alkotóknak olyan személyes ismeretség lehetőségét nyújtani területük nagyjaival, mely előrehaladásukban segítő.
Terveink szerint március 15-i nyitással festményeket, április 17-étől pedig fotókat és érdekességeket mutatunk be, május 1-jén, pedig a zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokból nyitunk tárlatot a volt Megyeházán.
Minden rendezvényünkre várjuk a látogatókat, Szegvárról és környékéről egyaránt.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató