Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A 2007. év sakk falubajnoka Kiss Vilmos

2 067

Mint ahogy az már évek óta lenni szokott, ez év január 6-án ismét megrendezésre került az egyéni sakkbajnokság, a Zöld Sas Sörözőben. 
A megszokott mezőny jött össze, új arcokkal nem találkoztunk, pedig a szerény nevezési díj még egy ebédet is tartalmazott a díjakon kívül. Nyolc sakkozó vállalkozott a fél napos versenyre, ami körmérkőzés alapján került megrendezésre 2×20 perc, gondolkozási idővel. Kilenc órakor a sakkórák elindultak és a harc megkezdődött. 
A verseny kiélezettségére jellemző volt a megalkuvás nélküli győzni akarás. Ezt bizonyítja, hogy mindössze egy játszma végződött döntetlennel. A korábbi bajnokok titkon reménykedtek, hogy ismételni tudnak és ekkor még nem sejtették, hogy Kiss Vilmosnak erről teljesen más elképzelése van. Az ötödik megnyert fordulót követően már nyilvánvalóvá lett, hogy Vili elsőségét egyedül Bóka veszélyeztetheti, aki csak fél ponttal lemaradva követi. 
Jött a hatodik forduló, Kiss Vilmos nyert, Bóka pedig váratlanul veszített így már elméletileg sem került veszélybe Vili bajnoki címe. Következett az utolsó forduló, ami a dobogós harmadik helyért hozott óriási küzdelmet, mivel sokan úgy gondolták, hogy az utolsó fordulóra maradt, Bóka – Kiss összecsapás gyors döntetlennel fog véget érni. Nos tévedtek. A két sakkozó kiélezett harcot vívott, minden későbbi, „bunda” gyanúsításnak elejét véve. Majd megtörtént az, ami ilyen esetekben sokszor bekövetkezett már. Kiélezett, de kiegyensúlyozott állásban a már bajnok Vilit, minden sakkozó rémálma, a „sakkvakság” megérintette. Egy tisztet ütésben hagyott és a játszma véget ért. Ez a végső sorrenden azonban mit sem változtatott. 
A harmadik helyért külön csatát kellett vívni három versenyzőnek, mivel mindannyian azonos pontszámmal végeztek. Ebben a külön harcban, ezúttal Holozsai Albert lett a legeredményesebb.
Mindent összevetve, Kiss Vilmos megérdemelten lett Szegvár Sakkbajnoka. Régóta érlelődött már ez a siker, hiszen köztudott, hogy sakkelméletből Vili nagyon jól van „eleresztve” és most e tudás mellé párosult a gyakorlati játék is. A sors iróniája, hogy ez a siker akkor érkezett, amikor az egészségi állapota nem a legjobb, és a korábbi években ilyen-olyan okok miatt sohasem jött össze neki. Mindehhez volt lelki ereje versenyezni és végül a bajnokságot, megnyerni. Úgy gondolom, hogy aki már részt vett valamilyen sportversenyen, tisztában van azzal mi is jelent egy ilyen győzelem.
Minden sakkozó és sport szerető nevében gratulálunk és további sikeres versenyzést, kívánunk!
A díjkiosztást disznótoros paprikás követte.

Eredmények:

Rajt-
szám
Név12345678Össz.
pont
He-
lye-
zés
1.Szabó Sándor 001111044-5.
2.Kiss Vilmos1 11101161.
3.Hegedűs Zoltán10 1100144-5.
4.Molnár Mihály000 000008.
5.Bugyi Csaba0001 00017.
6.Bóka Zoltán01111 10,55,52.
7.Holozsai Albert001110 143.
8.Varró László100110,50 3,56.
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató