Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Könyvtári hírek

1 852

A gyerekek sajnálatára, de a mi bánatunkra is elmúlt a nyár, vége a szünidőnek. A könyvtár kedd délelőttönként megtelt alkotó kedvű lányokkal, fiúkkal, akik gyöngyből különféle figurákat, ékszereket készítettek. A szorgos kezek munkáit szeptemberben láthatják egy mini kiállítás keretében kölcsönző terünkben. Elhozták munkáikat a kiállításra Fejős Máté, Fúvó Viktória, Rozgonyi Tímea, Rúzs-Molnár Nelli, Sápi Tamara, Schmidt Rebeka,Tóth Krisztina, Tóth Nikolett, Évek óta Keresd a könyvtárban címmel nyári fejtörőt állítunk össze. Az idén Bartók Béla születésének 125. évfordulója kapcsán a zeneszerzőről, a műveiről, a népdalokról, stb. kaptak kérdéseket nyolc fordulóban a gyerekek. A könyvtár könyvei között böngészve megtalálták a válaszokat. Egyúttal tájékozódtak a különféle lexikonokban, megismerték a könyvtár rendjét.
Az alsósoknak szóló feladatokat 3-an oldották meg: Fejős Máté, Kovács Endre, Totyik Zoltán. A felsősök feladat sorát nyolcan töltötték ki: Kovács Margit, Magyar Petra, Németh Ilona, Nógrádi Anett, Rácz Gabriella, Rozgonyi Tímea, Tóth Krisztina, Tóth Nikolett. Tárgyjutalmat kaptak a szorgalmukért.
A nyári utolsó találkozásunkon egy vidám vetélkedővel zártuk a foglalkozás sorozatunkat. A hirtelen beköszöntött őszi, zuhogó esős időben három csapat versengett. Nagy kedvvel oldották meg komoly kérdéseket, az ügyességet kívánó játékokban nagy nevetések közepette jutottak túl a feladatokon.
Az első helyezett csapat tagjai: Fejős Máté, Gyermán Erika, Kovács Endre, Lukács Sándor. Szanka Gábor, Totyik Zoltán. Alig néhány ponttal lemaradva lett második a Németh Ilona, Rácz Gabriella, Rozgonyi Tímea, Szarka Nikolett, Tóth Krisztina összeállítású csapat. Harmadik helyezést ért el a legfiatalabbakból álló csapat: Fúvó Viktória, Kovács Margit, Nógrádi Anett, Sápi Tamara, Tóth Nikolett.
Mindenki kapott egy kis jutalmat, amit örömmel vittek haza. Sikerült vidám hangulatban elbúcsúztatni a nyári szünetet itt a könyvtárban. Nekünk is szokatlan lesz a csendes kedd délelőtt, hiányozni fognak az alkotások alatti beszélgetések és a rosszcsont fiúk segítőkészsége.
Október 8-án az országos könyves vasárnaphoz csatlakozunk. Délután 3 órától művészeti albumok lapozgatásával tölthetik el szabadidejüket az olvasók. 5 órától Kulbert György faszobrász kiállítását nyitjuk meg abból az alkalomból, hogy könyvtárunkban volt több mint 10 éve az első néhány alkotása kiállítva. Az estet színesíti Kulbert György énekével és Szűcs Zoltán versmondásával. A rendezvényt a Művelődési Ház Kultúra Pártolók Körének közreműködésével rendezzük meg.
Várjuk továbbra is kedves olvasóinkat! A hosszú téli estékre kölcsönözzenek tőlünk pihentető olvasmányokat, szakkönyveket, ismeretterjesztő műveket.

Legújabb könyveink:

– Lajos Mari: 99 házi sütemény
– Elekné: Virágkötészeti ismeretek
– Vincze Eszter: A gyöngyfűzés alapjai
– Hands, Geoffrey: A digitális fotózás kézikönyve
– Bausenweir, Christopn: Futballkönyv
– Mertens, Dietmar: Fogyatkozó állatvilág
– Barangolások Meseországban
– Brezina, Thomas: Szélvész nem halhat meg
– Courths-Mahler: Ha ketten szeretik egymást

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató