Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Józsi bácsi és a Civil TV VIII.

1 715

– Megkérdeztem Józsi bácsit, mit látott illetve mit nem látott a CIVIL TV-ben, miről beszélgetnek mostanában a sarki kocsmában?
– „A CIVIL TV-ben sok a szentési müsor, ami inkább érdekés a szentésieknek. Kijé ez a televízijó? A szégvárijaké, vagy a szentésijeké? A falunapokrú még szérintem, még mások szérint is igén keveset mutattak. Ötven perc két és fél napos eseményrű a falu életébe, mi az? SÉMMI! Én, ha rám lénne bízva hát annak a vágónak az ollóját, vagy a késit, nem tudom, milye van néki, de bisztossan úgy e dugnám, hogy sosé tanájja még. Az mindén jót kivág. Montam mán én, hogy az embérnek még kő győzönni mindénrű a saját két szémive me másképpen kimarad az eseményék folyásábúl. Most is csak a saját két szémemme láttam hogyan űt a talicstába a tudós profésszor úr. / Mánmint a felelős szerkesztő/. Bisztossan úgy elűte magát a talicskába, vagy beleszédüt a forgásba, na nem a forgatásba, hogy asztán mán a kezibe sé tutta vénni a mikrofont, me égy árva riportya sé vót. Vagy a hagyma amit mégpucotak a vetélkédőn, az marta ki a stáb tagjainak a szémit azé forgattak ilyen keveset. De azé mondhatták vóna annak az operatőrnek még annak a vágónak, hogy a tűzijátékbú többet mutassonak, az mán jóval a hagyma pucolás után vót, addigra mán a gulyáságyús levest is mégemésztétték. Me ugyé a budapesti tűzijátékot is emosta a jeges eső, még az ittenit is korábban kezték, me mégijettek a villámlástú, így asztán vót aki lémarat rúla. Még hát az öregékre nem gondónak ezék. Az öregék mán csak a CIVIL TV-be tunnák mégnézni a falunap eseményeit még a tűzijátékot is. Popntossan azé köttetik bé a kábel TV-t, hogy méglássák magukat, vagy a táncoló unokájukat a TV-be. De hát ezék nem mutassák. Most sé láttam magamat a TV-be, pedig ottan votam nézelőnni, de engémet nem vész s kaméra / vagy kivág a vágó/. A táncosokbú gyerékékbű sé sokat láttam. Elégéggyén még a néző néhány lépésse. Bezzeg a kobor kutyák azok fontosak, az ünnepi műsorba, ott a helyük. Nem értém én esztet! Nem értém milyé így csinájják? Milyé annak, annak a vágónak a kezibe ollót vagy kést? Kutya menhelyt még a méhészt, még a fejes káposztát még a masírozó katonákat, asztat, mutogassák óra szám, de a focimeccsre, a sakkversenyre, a tűzijátékra, arra nincs idő. Bistossan csak űk maguk gyönyörkönnek a tűzijátékba. Hát csak gyönyörköggyönek! De az jó, hogy elővétték mán a nagyobb betűket, nem hijába réklamálok állandójan.”
– Miről beszélgetnek a sarki kocsmában Józsi bácsi? 
– „A kocsmába még a kocsmán kívűl is a leginkább az a hír járja, hogy a Mindénszentéki, akarom mondani a Mindszenti úton lévő „BÁDOGSZENTÉLYT” eboncsák. Asztat mondogassák, hogy esztet a műtárgyat mán bisztossan a Műemlék Hivatal nyilvántartásba vétté. Azé is nem kőtenek rá. Me ugyé a Műemlék Hivatal még arrú hírés, hogy nincsen neki sémmire píze. Nem is értém én milyé nincsen rajta márványtábla. Épűt ekkó még ekkó. Építétte XY szocialista brigád. Ezék a mút évezredi BÁDOGSZENTÉLYÉK mán mégérdeménének égy szép márványtáblát. Még hát az a műtárgy is mégérdemlené mán, hogy békerűjjön a múzéumba. De hát nem kerül oda. Gyün a buldozer osztán e dozérojja. Lész helyétte égy fatemplom. Nézégessük itt a kocsmahívatal ablakábú, hogyan gubérának ottan a szégíny bagósok, akiknek egyik nyugdíj fizetéstű a másikig a píze még a cigire sé elég. Odajárnak a csikkét összeszénni. Me ugyé a szégvári embér nem tuggya, hogy a szemetes mire való. A cigit még szini kő az utolsó pillanatig, egészen addig még csak fő nem száll a kóbor utazó a buszra. Akkó asztán belepöccinti a csikkét az árokba, vagy az aszfaltra, ami éppen a legkényelmessebb neki. Az ilyen bisztosan otthon is így csinájja. Néha-néha bé is mutathatná a CIVIL TV, hogy hogyan néz ki a környék. Az aszfalt mán mégint fő van putykosodva, léhet bukdácsoni, a szemét még néha annyi, mint a tengér. Nade én nem panaszkodom.”

Aki elmondta: Józsi bácsi az Iskola utcából.
Aki leírta: Mihály Klára

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató