Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Az örök Biblia című kiállítás Szegváron

2 194

Az „örök Biblia” című vándorkiállítás megnyitójával kezdetét vette a Kultúra Hete rendezvénysorozat Szegváron. Az Oltalom Alapítvány gyűjteményből rendezett kiállítás – mely már közel 100 települést bejárt – mintegy 70 műalkotást tartalmaz. Különböző technikával készültek: olaj, akvarell, üvegfestés, tűzzománc, fafaragás. Más-más felekezethez tartozó művészek (zsidó, katolikus, református, adventista) vallomásai arról, hogy a Biblia nem elvont misztikus mese, hanem rólunk, emberekről szól, élni tanít.
A képek megindítóak, gondolkodásra késztetőek. Kik is vagyunk mi emberek? Honnan jöttünk és hová tartunk? Mivégre vagyunk itt e világban? Jobbak vagyunk-e mint Kain vagy a tékozló fiú? Milyenek vagyunk és milyenné kellene/kell válnunk? Ezekkel a lélekbe markoló kérdésekkel szembesített bennünket dr. Reisinger János akadémikus megnyitó előadásában.
Magvetés volt ez a nap, mely talán megtermi bennünk a Lélek gyümölcseit (lásd Pál apostol Galátiabeliekhez írt levele 5:22), hogy ezáltal jobbak, boldogabbak lehessünk.
A kiállítás asztalán helyet kapott dr. Szombati Zsigmondné (Juhász Bóka Anna) Szegvárról elszármazó amatőr képzőművész Bűnbánó Magdolna című félig kész, éppen most formálódó kisplasztikája is. Kulbert György szegvári fafaragó művész alkotásával is gazdagodott a gyűjtemény, hogy így folytathassa emberformáló útját tovább.
A kiállítás a szegvári Károlyi kastélyban2006. augusztus 10-ig, minden nap megtekinthető.
Köszönet mindazoknak, akik a kiállítás megrendezésében tevékenyen részt vettek, azoknak, akik rögtönzött minikórusukkal maradandó zenei élményt nyújtottak, és azoknak, akik egészséges, vegetáriánus büfével kedveskedtek a résztvevő közönségnek.

Reisinger János és a spontán létrejött énekkar
(Fotó: Berezvai János)
A kiállítást Dr. Reisinger János nyitotta meg
(Fotó: Berezvai János)
(Fotó: Berezvai János)
(Fotó: Berezvai János)
Ajándék szobor, melyet Kulbert György készített
(Fotó: Berezvai János)
A szobor titkainak megfejtője
(Fotó: Berezvai János)

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató