Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Józsi bácsi és a Civil TV VI.

1 821

– Kérdezgetem Józsi bácsit, mit látott a Civil TV-ben, miről beszélgetnek mostanában a sarki kocsmában?
– „Igazándibú nem is tudom mit léhet mondani. A Civil Tv műsora most vót a léhető legésleg ramatyabb. Alig vót benne szégvári műsor. Döncsék mán e végre, hogy a szégvári műsort a szégvári nézőknek mutassák, me ez lénne a jó, az érdekél minket igazándibú. A szentési fölvételék nagy részit még mutassák a szentésieknek. Me szérény véleményém szérint szégváron a kobor kutyát sé érdekli, hogy a nagyhégyén csatornáznak. Igazándibú asztat a 136 éves fekete mintás kombinéba ötözött csipkeverő szenilis nyanyát minek mutogassák? Nem vót égy szívdöglesztő látvány. Me, hogy valaki mán ilyen réguta a csipkét veri, hát az hihetetlen. Hiszén 1890-be tanúta, harminc éves korába, oszt azúta csak a csipkét veri. Akár az anyósom látnám! De az anyósom az tuggya! Az anyósom az mindént tud. Az anyósom igazándibú asztat is tuggya, hogy mellik az a Gyula. Csak asztat kérdézgeti folyton, hogy hun van, azaz Ottó?”
– Milyen Ottó? Józsi bácsi?
– „Milyen Ottó? Milyen Ottó? Hát a Tóth Ottó!
Igazándibú arra is kíváncsi lénnék, hogy kit érdekél az, hogy fölújítottak égy ócska nyenyerét. Mit kőllőtt errű annyit beszéni, mintha világszénzáció lénne. Ezén asztán mán annyira mérges léttem, hogy még a cukrot is a téjáscsészém mellé téttem. Pillár kertész úr is eméhet a sóhívatalba zabot hégyézni, az éhető virágjaiva. Még sé montta mellik virág éhető! Minek mutogassák nekünk asztat a szakatt fólijáját? Van ílyen nálunk is. Minek mutogassák asztat a gazos kertyit? Van ílyen nekünk is. Gyühetnek az én kertémbe is, van ott is mindémféle éhető növény, szép színés, de asztat a disznó észi még a tyúkok. Gondolom az ű paréja sé a minisztérék asztalára kerül?!”

– Józsi bácsi miről beszélgetnek mostanában a sarki kocsmában?
– „A Németországi foci VB a téma. Na persze nem a jó foci, hanem a hülye bírók. Igazándibú ezek vannak állandóan terítékén. A játékosok futnak, esnek, köpnek, a bíró még azonnal a zsebibe matat, osztán lapot ránt. Néha szint téveszt, sárga helyétt is pirosat kap elő. Adminisztrál, sípol, mégint a zsebibe nyúkál, mégint lapot ránt, az idő még tellik osztán a néző még nem lát sémmi focit. A focista mégint szalad, mégint esik, mégint köp. Mindén van csak foci nincs. Hiányoznak a gólok, a szép szerelésék még a szép támadások, a nagy védésék, errű kéne szóni a focinak. Annak az orosz bírónak amellik a holland-portugál meccsét vezette, hát nem is tudom, de ha énrám lénne bizva még asztat sé engenném, hogy a Szégvár-Felgyő meccsét vezesse. Me az mindén eddigi csúcsot túltejjesítétt, sípolás még laprángatás területin. Amelik játékos még nem kapott lapot hát az önként és danóva jeléntkézétt a bíróná, hogy bírósporttárs lapot akarok. Ez a VB mán csak ilyen. A hülye bírók VB-je. Nem is VB mán ez, hanem igazándibú égy rossz EB.
A Civil TV munkatársai is amilyen tudósítást csinátak a köszönet naprú hát az, az eddigi legrosszabb tudósítás vót. Vót ott mindén igazándibú lassítás, gyorsítás, pörgetés, fonák, csak mikrofonadogatás nem. Nem is értém milyé nem vót égyetlen égy beszégetés sé égy kitüntetétt gátvéderre sé. Igazándibú mégérdemétek vóna annyit, hogy szémélyésen bennelégyének a TV-be. Ebeszégessének velük égy asztal mellett. Monggyák e mit téttek azé, hogy kiérdeméték esztet a kitüntetést. Milyé nem mutattak sémmit a kastélyba réndézétt kiállításbú? Tudom mán! Me a felelős szerkesztő kedvenc helye igazándibú a mégyeháza udvara. Neki az nem érdekés, hogy mégmutassa milyen szép virágkompoziciókat készítéttek az ügyeskezű szégvári lányok, asszonyok! Ki csináta a közönségnek legjobban tetsző bokrétát? Az sé érdekés, hogy Sinkó János szégvári születésű festőművész, főiskolai docens elhozta a képeit. Bémutatta végre a falunak az alkotásait, a Civil Tv mégcsak említést sé tét rúla. Bezzeg a 136 éves szenilis csipkeverő nyanyával milyen hosszan foglalkoztak? Milyé? Me kombinéba vót? Az sé érdekés nekik, hogy a kiállítást Grecsó Krisztián szintén szégvári születésű József Attila díjas író nyitotta meg. A Civil TV-nek igazándibú ez sé téma. Arrú a rohat nyenyerérű bezzeg ódákat zengtek! Csak tudnám kinek és minek? A kamérások úgy kezelik a masinájukat, mint égy tíz éves gyerék, akinek az apja az első fényképezőgépet aggya a kezibe. Az első képekné mégesik, hogy lémarad a fa teteje vagy az embér feje. Hát itt még igazándibú lémarat a ló lába is, még a lovas feje is. De ez a vágónak kurvára tetszhetétt me bévágta égymásután vagy öccő. A néző kevésbé élvezte. De léhet az is, hogy fogalma nincs milyen égy totál kép. A nagy totálrú mán nem is beszélék. Me ha tunná milyen a nagy totál mégmutatta vona a mégyeház udvarát, ami ugyébár igazándibú a felelős szérkesztő kedvenc helye. (Vagy nem is annyira az a kedvenc helye?) Igazándibú nagyon tetszhetétt valakinek a kollektívan függönyt poroló csajok meztelen hasú csapata, me asztat „hastáncosnők” címén, igén sokáig nézhettük. Igazándibú pedig sémmi közük a hastánchó! A hastáncosok nem függönyt rázogatnak, hanem a csípőjűket riszájják még a hasukat remégtetik.
Igazándibú asztat sé értém milyé kő azoknak a tíz éves gyerékéknek ott az asztalná könyökőni osztán úgy kérdézgetni, abba a tini show-ba? Olyanok vótak mintha a kocsmába ücsörögnének! Vagy mégtaniccsák űket időbe arra, hogy hogyan kell a kocsmába viselkédni? A háttér még förtelmes látvány! Nagyon csúnya a könyökölés, legalábbis nekünk mindig esztet monták a tanítóink. 
Igazándibú mit léhet mondani? Mán elég régúta kaméráznak, még kérdézgetnek, de még mindig nem mutatnak, még nem mondanak sémmit! Me ebbű a műsorbú sé tuttunk még sémmit, csak úgy mint, az eddigiekbű.”

Aki mindezeket észrevételezte igazándibú: Józsi bácsi az Iskola utcából.
Aki leírta: Mihály Klára

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató