Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A szegvári május elsejéről

1 642

Az időjárás kissé megtréfált bennünket, de mi szervezők nem ijedtünk meg. Valamennyi programunkat kitűnően megvalósítottuk. Nézzük sorjában.
Április 30-án a volt vármegyeháza épületében gyönyörű kiállítás megnyitására került sor. Virók Csilla kecskeméti festőnő csodálatos alkotásait Szűcs Árpád festőművész ajánlotta a nagyszámú érdeklődő közönség figyelmébe. Dr. Holman Endre Szegvárról elszármazott orvos verset mondott, Dorogi Zsuzsa énekelt. Csodálatos élményben volt részünk. Köszönjük a Kultúra Pártolók, Nagy Sándorné, Kovács Ildikó szervező munkáját, Bóka Róza virágkompozícióit, Ágostonné Terike néni kalácsát.
valamint a kastélyban dolgozók segítségét is. A kiállítás május közepéig tekinthető meg délelőtt 10-12 óráig, délután 15-17 óráig.
Másnap május 1-jén borongós reggelre ébredtünk. Vártuk, hogy az időjárás javuljon, de sajnos inkább egyre rosszabbra fordult. Úgy döntöttünk minden program legyen a Művelődési Házban megtartva. Délelőtt családi játszóház várta az érdeklődőket. Kovács Ildikó és a Belevaló lányok segítségével remek délelőttön vehettek részt a kicsinyek és szüleik. Volt arcfestés, Pöttöm játszóház, gyöngyfűzés meg sok-sok minden. A kisszínjátszók megörvendeztették a közönséget aranyos kis műsorukkal. A gyerekek élvezték a számukra összeállított programot.
Köszönjük a segítők munkáját.
Délután 15 órakor kerékpáros ügyességi versenyre került sor a Művelődési Ház előtti téren. Kovács Lajos nyugdíjas tanár úr remekül levezényelte a versenyt a tőle megszokott módon, nagy hozzáértéssel. Köszönet érte!
16 órakor már zsúfolásig megtelt a nagyterem, a kiállító terem, valamint az előcsarnok. Sokan kint maradtak még gyermekeikkel, hiszen az ugrálóvár a szemerkélő eső ellenére is nagyon közkedvelt volt. Az előcsarnokban a Közösségfejlesztők árulták a községnek felajánlott citromot. Nagyon sokan vásároltak a nap folyamán. Köszönet érte!
Bent a nagyteremben a nagyszámú közönség már nagyon várta a kulturális és sport programok kezdetét. Az Ízisz hastánccsoport nagyon jó kezdés volt. Gyönyörködtünk a szép koreográfiákban. Örülünk, hogy eljöttek közénk. Köszönjük. Utánuk a Tini-NOX gyermek csoport következett. A tiltott szerelem c. számra kitűnően táncoltak a 4. osztályos tanulók. Nagy sikerük volt. Öröm volt nézni benneteket.
A Hipp-hopp tánckoreográfiát is nagy tapssal jutalmazta a közönség. A kis- színjátszók ügyesen mozogtak a színpadon.
A Rozmaring Dalkör tagjai csodálatosan énekeltek. Könnyeket csaltak elő a nézők szeméből. A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének Arany Páva Díja megérdemelten került a szegvári „Rozmaringok” kezébe. További szép sikereket kívánunk nekik! 
Ifj. Ternai József a dalkör vezetője szebbnél-szebb nótákat énekelt. Az előadó az idén végzett a budapesti Blaha Lujza Daliskola magyar nóta szakán, tehát hivatásos előadóművészt hallhattunk. Szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk a továbbiakban!
A Szép Öregkor Nyugdíjas Klub tagjai ismét bebizonyították, hogy kiválóan táncolnak a nagyközönség előtt. Az Életet az Éveknek Szövetség által kitüntetett csoport, sokrétű, minden területre kiterjedő munkáját ezúton szeretnénk megköszönni. Kívánunk valamennyi tagnak boldog nyugdíjas éveket.
Ágoston Anita és Verbó Ákos zenei tehetsége valamennyiünket lenyűgözött. Öröm volt hallani benneteket. Köszönjük.
A szegvári és mindszenti karatésok bő félórában mutatták be irigylésre méltó tehetségüket, harctudásukat, küzdőerejüket. Öröm volt látni a színpadon az apukát leányával és fiával együtt fellépni. Önfegyelemből jelesre vizsgáztak mindannyian. Köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat Sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban is.
A Szilver TSE szegvári táncosai ismét elbűvöltek bennünket csodálatos ruháikkal, táncaikkal. Nagyon sok tehetséges gyermek, fiatal táncol az egyesületben. Nagyon büszkék vagyunk rátok. Hasonlóan büszkék vagyunk a Dobbantó Néptánc csoportunkra is. Ők Pápán voltak ebben az időpontban, egy 3 napos ifjúsági néptánc fesztiválon vettek részt. Nagy sikert arattak tánckoreográfiájukkal. Gratulálunk nekik is! Kívánjuk, hogy a táncosok tánc iránti szeretetük sokáig megmaradjon, érjenek el kiváló eredményeket.
A Tűzköves Színjátszó Csoport tagjai ismét hozták a régi formájukat. Kiváló paródiákat láthattunk tőlük. Megint bebizonyították, hogy magas fokon művelik a színjátszást. A közönség dőlt a nevetéstől a műsorszámok láttán. Kívánjuk, hogy még sok-sok kellemes perceket szerezzenek nekünk.
A vásárhelyi Break csoport a nemzetközi bajnokságok győztese. Őket láthattuk és csodálhattuk a színpadon. Jelenleg a bajnok csapatnak nincs szegvári tagja, de a vásárhelyi fiúk szívesen jönnek a Művelődési Házba edzeni. Köszönjük, hogy itt voltatok közöttünk. További sikereket kívánunk.
A csongrádi Seress Formáció latin koncertje fergetegesre sikerült. A közönség óriási tapssal gratulált a közeli napokban első díjjal jutalmazott együttesnek.
A tehetségkutató verseny 240 zenekara közül első lett a Seress Formáció. Szívből gratulálunk óriási virtuóz zenei tehetségükhöz.
A Gazsó-Szűcs Duó éjfélig húzta a talpalávalót ugyanis korán reggel lett és kezdődött újból a munkanap. Köszönjük a zenészek igazán remek számait, jót táncoltunk rájuk.
Támogatónk volt Szegvár nagyközség Önkormányzata. Köszönjük az anyagi támogatást, amelyet kaptunk. Köszönjük mindazok segítségét, akik részt vettek az egész napos rendezvény lebonyolításában. Külön mondunk köszönetet polgármester asszonyunknak, aki egész nap a gáton koordinálta a munkát, s tette ezt azért, hogy mi együtt örülhessünk a fellépő gyermekek, felnőttek, dalainak, táncainak, hiszen a több hetes gáton való önzetlen munka után szükség volt a kikapcsolódásra is. 
Köszönjük az Egyesített Közművelődési Intézmény dolgozóinak (Kovács Ildikó, Nagy Sándorné, Bugyi Csaba és testvére, Kosztolányi Sándorné, Buda Mihályné) segítségét, program szervezését.
A Rendőrség, az Ellátó Szervezet, a Civil TV, Purgel Zoltán fotós közreműködését is.
A május elsejei rendezvény sok-sok ember részvételével sikeresen telt el.

Köszönettel:
Lukács Istvánné
Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató