Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Papi-Mami Internet Klub alakult!

2 052

Ezüstnet elnevezéssel informatikai tanfolyam indult Szegváron, mely az idősebb korosztálynak, nyugdíjasoknak kínált képzési lehetőséget a számítástechnika, kiemelten az Internet világából. 
A tanfolyam kivitelezését egy nyertes pályázat tette lehetővé, melyet Szegvár Nagyközség Önkormányzata adott be az Ifjúsági, Családügyi Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium kiírására. A nyert támogatás teljes tandíjmentességgel biztosította a részvételt a 36 jelentkezőnek a tanfolyam elvégzésére, mely 2005 augusztus 15-én indult a Forray Máté Általános Iskola 14 számítógépén. 
Vígh Attila Tanár, ki több OKJ – s tanfolyam előadója volt már, nagy tapasztalattal vezette be az időseket a legtöbbjük számára teljesen új tudományba, és olyannyira sikerült megszerettetnie az informatikát, hogy 34-en október végén sikeres házivizsgát tettek. (A kimaradó két ember is egészségi okokra hivatkozott.) 
Maguk között csak Mami – Papi Képzőnek nevezték el az idősek a tanfolyamot, melynek elvégzéséről az igazolásokat Szenczi Sándorné Polgármester asszony és Vígh Attila Tanár adták át a hallgatóknak. Ez az igazolás arra is feljogosítja Őket, hogy 1 évig ingyenesen vehetik igénybe a település e-Magyarország gépeit Internet használatra.
A végzős hallgatók lelkesedésére jellemző, hogy Mami-Papi Internetes klub van alakulóban, melynek első összejövetele 2005. november 5-én fél 6-kor lesz a Művelődési Házban, és az idős érdeklődők további összefogására, egymás segítésére lesz hívatott.
Csodálattal figyeltem a tanfolyam történetét, az idősek tudásszomját, kitartását, pontosságát. 
Nem voltak hiányzók, felelősséggel és lelkesen tettek eleget önként vállalt tanulási kötelezettségüknek, és hihetetlen akarással, középkorúakat vagy akár fiatalokat megszégyenítő vállalkozó szellemmel bevonultak a világhálót naponta használók közé.

Diploma
Az utolsó jelenléti ív
Emlékfotó

A tanfolyamot elvégezte:

– Arany Lajosné
– Bacsa Józsefné
– Bihari János
– Bihari Zoltánné
– Bovatsek Dezső
– Csurgó Imréné
– Érdiné Pusztai Erzsébet
– Gémes Mihályné
– Gila Ferenc
– Gila Gáborné
– Gila László
– Halász László
– Ivanov Imréné
– Katona K. Józsefné
– Keller Ilona
– Kiszely János
– Kiszely Jánosné
– Kosztolányi József
– Kovalcsik Sándor
– Kovalcsik Sándorné
– Kovács Imre
– Lucz Ferenc
– Majzik Ferenc
– Mihály Klára
– Muzsik Sándor
– Nagy Antal
– Pigniczki Mihályné
– Rácz Jánosné
– Rácz Józsefné
– Szécsényi Jánosné
– Szőke Lászlóné
– Tóth Lászlóné
– Dr. Varga Árpádné
– Vígh Ferencné

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató