Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Csóró pénzügyi mérleg a programok tükrében

2 035

Ismét élnek a Csóró Bringások!
Rövid téli álmuk után életre kaptak a falu Csóró Bringásai, és járják a környéket, némi pályázati pénzből elkezdtük tavaszi és nyári kirándulásainkat. 
Egy napra könnyen elindulunk, néhány szendviccsel a hátizsákunkban simán letekerünk 20-30 kilométert, jól ismernek minket a közeli ingyenes, tiszai strandok.
Az igazán érdekes azonban az, ha messzebbre tervezhetünk, és több napra kerekedhetünk fel. Csapatunk összeszokott, – idén eddig csak 2 új tagunk van, már Ők is beilleszkedtek – nem okoz gondot több napra elhagyni kis falunkat. 
Első ilyen túránk Szarvast célozta meg, ott az Ifjúsági Táborban laktunk a Körös parton, élvezve a szép környezet, a víz adta lehetőségeket. A következő hosszabb kirándulással Kiskunmajsára tekertünk el, az 56-os Ifjúsági Tábor nyújtott olcsó szálláslehetőséget, és alapot programjainknak. Saját medencéjében még éjszaka is fürödtünk, ami másnak luxus, azt mi beépítettük a napirendbe. Persze bejártuk a környéket is, és megismertük a várost, élveztük a majsai strand csúszdáit. 
2-3 ezer forint saját hozzájárulással mi 5 napot nyaraltunk, teljes ellátással, így kevés befektetéssel, annál több leleményességgel máris készülünk a következő programra. Augusztus 5-6-7-én Csongrádon élvezzük a Körös-toroki Napok rendezvényeit! Egy segítőnk házának kertjében sátorozunk a városban, és biciklivel járunk le a Tisza-partra. A csapatnak saját sátrai vannak, – előző évi pályázati pénzből, – a főznivaló nagy részét összehordjuk hazulról, a programok ingyenesek, ha adódik is némi kiadás, talán még nem merül le a kasszánk. Hiszen olyan kevés kell nekünk arra, hogy újra útra keljünk! És még nincs vége a nyárnak!

Köszönjük az idei támogatásokat a következőknek: 
– Nemzeti Kulturális Alapprogram Igazgatósága
– Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma
– Szegvár Nagyközség Önkormányzata
– Polgárőr Egyesület, Szegvár
– Művelődési Ház, Szegvár

Ha kedved van, és elmúltál már 10 éves, de még tanuló vagy, és nem töltheted a nyarat a Bahamákon, állj közénk! Keress minket a Művelődési Házban!
a Csóró Bringások

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató