Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Első lett a tekecsapat az NB III-ban

1 941

Időnként olvashatunk a tekeeredményekről az újságunk hasábjain.
Pünkösd szombatján ünneplő, éneklő, zászlót lengető csapatot lehetet látni az esti órákban Szegvár központjában. A tekecsapatunk ünnepelt. Kunfehértón voltak, ahol a bajnokság után a rájátszásban megszerezték az első helyet. Ezzel a csapat jogot nyert az NB II-es szereplésre.
Ebből az alkalomból beszélgetek Gyermán Juliannával, a tekecsapat szakosztályvezetőjével.
– Először is gratulálok a csapatnak ezért a Szegváron egyedülálló, kiváló eredményhez.Mióta van versenyszerű tekézés Szegváron? Milyen eredményeket értetek el?
– Szegvár sporttörténetében 1991. év az, melyben először szerepel csapat Nemzeti Bajnokságban, ez pedig a Szegvár SK. Takarék NB III-as férfi tekecsapata. Az előző években két csapattal szerepeltünk a Megyei Bajnokságban.
Az 1991/92. bajnokság kezdete előtt a Csongrád Megyei Tekézők Szövetségétől azt a megtisztelő felajánlást kaptuk, hogy indulhatunk az NB III-as bajnokságban, mivel játékosállományunk teljesítmény-szintje addig fejlődött, hogy megállnánk helyünket az NB III-as bajnokságban.
A község sportvezetésével, valamint a játékosokkal elbeszélgetve, hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy nevezünk az NB III-ba. Nem volt könnyű döntés, hiszen az NB III. délkeleti csoportja három megyét foglal magába, úgymint Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyét. Itt elsősorban az utazással kapcsolatos költségek növekedtek, valamint el kellett beszélgetni a játékosokkal, hogy vállalják-e azt, hogy tavasszal és ősszel szinte minden hétvégén bajnoki meccset kell játszani itthon vagy idegenben, A játékosok vállalták, az utazást a Puskin MGSZ, a Kötélgyár, valamint a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet vállalta.
Az NB III-as bajnokság megnyerésére 13 évet kellett várnunk. Kétszer voltunk 2. helyezettek. A 2004/225-ös bajnokságban sikerült feljutnunk az NB II-be. Az alapszakaszban 2. helyen végeztünk. Két rájátszás volt. Az egyik Szegeden a Pick pályán, a másik Kunfehértón. Szegeden megnyertük, Kunfehértón 2. helyen végeztünk 2 fával lemaradva, de összesítésben 28 ponttal lettünk az elsők. Így felkerülhetünk az NB II-be.
– Úgy tudom többnyire szegváriak játszanak a csapatban? Kik a játékosok?
– A csapat tagjai csak szegvári játékosok. Edző: Czibulya Antal. Játékosok: Bozó Tibor, Gila Sándor, Gyermán Julianna, Lukács István, Márton János, Rácz József, Szabics János, Viola Balázs, Zsibók Zoltán.
– Milyenek az edzés körülmények, hogyan juttok el versenyekre?
– Edzésekre hetente kétszer járunk, kedden és csütörtökön. Takács Árpádnétól bérli a Sport Klub a tekepályát. A versenyekre általában saját gépkocsikkal járunk. Az üzemanyagköltséget a Sport Klub fizeti. Néhányszor a Takarékszövetkezet és a Polgármesteri Hivatal kis buszát is megkaptuk.
– Mik a terveitek az NB II-ben? Honnan tudjátok az anyagiakat előteremteni?
– Az NB II-ben növekedni fognak a nevezési költségek, játékengedély, valamint az utazási költségek is, mivel magasabb osztályban játszik a csapat. Messzebbre kell eljárni, pl. kétszer Eger, Mezőtúr, Cegléd, stb. Ígéretet kaptunk, hogy ha feljut a csapat az NB II-be, akkor járművet ad a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet.
Az NB II-ben szerepeltetni kell egy ifi játékost is. A mi ifink Kosztolányi Zoltán lesz, aki már tavasz óta rendszeresen jár edzésekre. Az NB II-ben nem játszhat női versenyző, így engem is pótolni kell egy új játékossal a csapatnak.
A játékosokkal azt a célt tűztük ki, hogy tisztességgel helytálljunk az NB II-es bajnokságban és elkerüljük a kiesési zónát. Reméljük sikerülni fog.
Hozzájárult a csapat sikeréhez az a kicsi, de lelkes közönség is, akik szinte beleszurkolták a csapatba a győzelmet. Köszönjük nekik.
A több évi kitartó munka meghozta gyümölcsét, magasabb osztályba juthat a csapat. Ezzel elviszi községünk, Szegvár hírét az ország távolabbi településeire is. Segítsük mi, szegváriak őket erőnkhöz mérten, hogy megfelelő pályán, korszerű körülmények között edzhessenek, versenyezhessenek.
 A nyárra jó pihenést, kikapcsolódást kívánok a csapatnak, hogy ősszel újult erővel vághassanak neki a komoly felkészülésnek, versenyzésnek.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató