Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Vársétány, Parti-sétány, Kurca-sétány

0 604

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg.


Gondozott, szépen nyírt fű, gyönyörű szomorúfűzfák, barokk öntöttvas padok, vas kandeláberek, rengeteg virágágyás, zúzott kő- vagy bitumenes utak. Ez jár az ember fejében, ha mostanában lemegy a vár alatti Kurca-partra. Most már lehet álmodozni is, hiszen kibontakozóban van előttünk a parti sétány. 
Gémes Lászlónak és R. Nagy Mihálynak köszönhetően elkezdődtek a „várfal alatti” Kurca-part rendezési munkái. A Polgármesteri Hivatal nádmaró gépet kapott kölcsön az ATIKÖVIZIG szentesi szakaszmérnökségétől ingyen, kezelővel együtt. 
Gémes képviselő úr és R. Nagy képviselő úr sem sokat lacafacáztak, hanem saját gépükre szállva kapcsolódtak a parton folyó munkákba. Rajtuk kívül még sokan segítettek. 
Róluk Polgármesterünk nagyon szép szavakkal megemlékezett a Délvilág április 25-i számában. Egyengetés, nádszemét elhordás, a vízben lévő szemét összegyűjtése, és még lehetne sorolni a végzett munkát. Az ellátószervezet vezetője és dolgozói a csúnya, gazos, bokros partrészeket is kitakarították. Egy héten át folyt a Kurca tisztítása, a part rendezése. A munkának máris látszik az eredménye! Érdemes megnézni, aki még nem látta, nagy változást fog érzékelni. Elsőként azt, hogy hatalmas tiszta víztükör tárul a hídról az arra járók elé, valamint kitisztult a part a nádtól 
Egy-két lépésre vagyunk a címben leírt nevek megvalósulásától, mert bizony neve is lesz a vár alatti Kurca-partnak. 
Köszönjük képviselő urak!

Gémes László Önkormányzati Képviselő
(Fotó: Kovács Lajos)

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Akár ez is tetszhet
Hozzászólások
Hozzászólások betöltése

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató