Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A teremfociban nincs új bajnok

2 154

Befejeződött a szegvári kispályás labdarúgó bajnokság. 
2004. novemberében 8 csapat nevezett a hagyományosnak mondható bajnokságra. Ebben a szezonban sem változtak jelentősen a szabályok, így továbbra is csapatonként 5 mezőnyjátékos és 1 kapus tartózkodhatott a pályán, és nem volt korlátozva az igazolt játékosok száma sem. 
A nevező csapatok összetétele és neve is alig változott, habár nevezett egy új csapat az ARANY ÁSZOK. Őket a barátság és a foci szeretete kovácsolta össze csapattá. Kalamusz Krisztián egy igen hajtós, fiatal csapatot nevezett a bajnokságra, ahol több olyan játékossal találkozhattunk, akik csak ebben az idényben vettek részt először a küzdelmekben. Azért voltak átigazolások is. Így alakult ki a REKESZ IZOM csapatában egy tehetséges fiatal közösség Holozsai Albert vezetésével. A „nagy öregek” sem vonultak vissza – minden híresztelés ellenére sem – a PARADISO csapatában, ennek köszönhetően tovább rúgta a labdát Rácz János csapatkapitány, Puskás László és Szarka Ferenc is. Igaz, gyorsaságuk kopott és már kevesebb időt töltöttek a pályán, de szívük még mindig a régi maradt. Tóth Péter alaposan átszabta a TÖK-ÖLŐK csapatának arculatát a névrokonok és rokonok aktív bevonásával, így most is méltó ellenfelei voltak a vetélytársaknak. A csapatok névváltoztatását a támogatók átrendeződése is befolyásolta, ezért lett az eddig már több néven szereplő együttes az idén MEGA KLUB, melyet Kanalas Róbert nagy ambícióval, vehemenciával vezetett és szép reményekkel indított a bajnokságnak. Az EXCENTER csapatának nevéből is kiolvasható a szponzor hiánya, így Tulipánt Ferenc saját erejéből varázsolt egy kemény, küzdeni tudó társaságot. Az elmúlt években a középmezőnyből előlépő RONCS DERBY csapatát Bihari Gábor Szegedről, Szűcs László pedig Szegvárról szervezte, rendezte. Ez a csapat tényleg együtt maradt a szó minden értelmében! Az elmúlt évek bajnoka pedig változatlan felállásban, a megszokott HMCSCS (Helyi Menő Csávók Csapata) néven indult. 
A bajnokságot oda-, visszavágós körmérkőzéses rendszerben hirdette meg a Szegvári Sport Klub. Ennek megfelelően minden csapat két alkalommal találkozott valamennyi riválisaival. A mérkőzések kedden és csütörtökön este valamint szombat délután kerültek megrendezésre a Szegvári Általános Iskola tornatermében. A mérkőzések vezetését Galambosi Mihály koordinálta és az eredmények pontos alakulását Rácz József regisztrálta. 
Az idei évben sem úsztuk meg sérülésmentesen a bajnokságot, mert az apróbb- nagyobb húzódások és rándulások mellett Szécsényi Gergelynek komoly lábsérülése lett, melyet a mai napig is gyógykezelnek.
A mérkőzéseken születet eredmények alapján minden győzelem 3 pontot, minden döntetlen 1 pontot ért, a vesztesek pedig nem kaptak pontot. Az így kialakult pontszám alapján a következő sorrend alakult ki:

CsapatMérkőzésGyőzelemDöntetlenVereségPontGól
arány
1.HMCSCS1412023669-24
2.PARADISO149323061-31
3.RONCS DERBY148152560-50
4.EXCENTER148062447-41
5.TÖK-ÖLŐK147252353-51
6.MEGA KLUB1431101046-71
7.ARANY ÁSZOK1431101038-65
8.REKESZ-IZOM142012631-72

A gólkirályi címet a MEGA KLUB csapatából Földesi Mihály szerezte meg 27 góllal. Földesi Misi is az idén játszott először a szegvári falubajnokságban, mert ő szentesi lakos, de mivel ennek a bajnoki szezonnak a kezdetén Szegvárra igazolt, így a játékostársak el csábították a téli holtszezonban is. Azért a szegváriak sem panaszkodhattak gólképtelenségre melyet a következő táblázat igazol.
A csapatok legjobb góllövői:

CsapatJátékosGólJátékosGól
MEGA KLUBFöldesi Mihály27Bujdosó Zsolt5
TÖK-ÖLŐKTóth László25Rácz József8
RONCS DERBYSzűcs László19Bozó Zoltán11
PARADISOBubor László17Határ Zoltán13
ARANY ÁSZOKMagony Péter16Gémes Zoltán7
HMCSCSTerbán Gyögy14Vígh Ferenc10
REKESZ-IZOMBihari Zoltán13Csányi Ferenc7
EXCENTERBagi Endre12Bagi Mátyás7

A mérkőzésekre jellemző volt, hogy egy mérkőzés sem volt előre lefutva és végig nyílt volt a helyezésekért folytatott harc. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az utolsó fordulóban dőlt el a bajnoki cím sorsa, a 4-5. és a 7-8. helyezés.
A találkozókon 405 gólnak örülhettek a csapatok és a rokonok, barátok és ismerősökből álló szépszámú közönség. A legboldogabbak a HMCSCS rajongói voltak, mert a begyűjtött bajnoki cím mellett Ők rúgták a legtöbb gólt, szám szerint 69-et. Azok sem csalódtak, akik az ötödik forduló mérkőzéseit látták, mert ezen a napon 45-ször nyúltak maguk mögé a kapusok a labdáért, ami átlagosan több mint 11 gólt jelentett meccsenként. Olyan nem is fordult elő, hogy a hálók ne rezdüljenek meg, mert valamennyi találkozón legalább két gól esett. Volt két forduló melyben a REKESZ IZOM kapusa 10-10 alakommal kapitulált, melyben a HMCSCS és a MEGA KLUB csatárai is aktívan közreműködtek. A legtöbb gólnak a TÖK-ÖLŐK – MEGA KLUB (8-6) és a ARANY ÁSZOK – PARADISO (5-9) mérkőzésen tapsolhatott a közönség.
A mérkőzések után minden csapat természetesen kiértékelte a játék és a játékvezetés tapasztalatait, a győzelem vagy a vereség okait, levonta a tanúságokat is. Ezek a beszélgetések már sokkal higgadtabbak voltak egy-egy pohár üdítő vagy sör mellett, mint a játék hevében és mindenki sértődésmentesen ment haza. Az ünneplés sem maradt el egy olyan meccs után, amikor kedvező eredmény született, de a közös mulatságra, a díjátadásra még nem került sor. Közös két tekintettben is, mert együtt lesznek a csapatok és abban is közös, hogy a másik nagy falubajnoksággal, a tekével együttesen kerül megrendezésre. Az ünnepség február 26-án 18 órakor a Castellum étteremben lesz megrendezve a Sportbál keretein belül. 
A küzdelmek, a nagy csaták befejeződtek, de az emlékek, az élmény megmarad. Ennek a megőrzéséhez járulnak hozzá a kupák, érmek, és oklevelek. Ezekhez nyújtott segítséget a rendező Szegvári Sport Klubbon keresztül a Wesselényi Sport Közalapítvány. A sport így kifejtette kedvező hatását a mindennapi életre, közérzetünkre, testünkre, lelkünkre. A mozgás tovább folytatódik, ha más keretek között is, de a következő télen felélénkül ismét, újra pattogni fog a labda a tornaterem falai között.

A bajnok csapat: HMCSCS (Helyi Menő Csávók Csapata)
Terbán György – Vígh Ferenc – Mészáros Szabolcs – Szabó Tibor
Buda Attila – Joó Tibor – Bárány Róbert – Szarka Attila
Fazekas Lajos

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató