Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Könyvtári hírek

1 877

2004-ben sok változás és sok esemény történt könyvtárunkban.
A leglátványosabb változást az épület felújítása jelentette. Az önkormányzat a NKÖM pályázatán nyert keretből és önrészből kívül-belül felújítást végzett. 
Tetőcsere és kőporozás mellett a kölcsönző- és a gyermekrészleg új padlózatot és friss meszelést kapott. A felújítás mellett beadható NKA Könyvtári Szakmai Kollégiumának pályázatára berendezésre adtunk be sikeres pályázatot. Ebből és a hozzátartozó önrészből került új bútor és szőnyeg a gyermekrészlegbe, így a gyerekek barátságosabb körülmények között tölthetik idejüket.
Ugyanebből a pályázati keretből a kölcsönző-tér bútorzata új borítást kapott – Rúzs Molnár Bálint kivitelező közreműködésével – így egységesebb kép fogadja a látogatókat belépéskor.
A könyvtár 50 éves évfordulójára a képviselő-testület új szőnyeggel ajándékozta meg az intézményt, melyet a kölcsönző-térben helyeztünk el.
Az év második felétől az Egyesített Közművelődési Intézmény pályázata eredményeként átadásra került eMagyarország pont gépeit (2 darabot) internetezésre, nyomtatásra rendszeresen használják az igénylők.
Az év során a könyvtári és jeles ünnepnapok, iskolás szünetek idején foglalkozásokra, előadásokra vártuk az érdeklődőket. Ezekről az eseményekről alkalmanként mindig hírt adtunk a Szegvári Naplóban.
Kiemelt vendégeink voltak: Bagyinszki Zoltán fotográfus, Peter & Pan zenészek, Szabó Magdolna néprajzos, Huzella Péter gitáros-énekes.
Január 22-én Magyar Kultúra Napján az új könyveinkből kiállítást készítünk, a könyvtár látogatói kultúrával kapcsolatos kérdésre válaszolhatnak csoki jutalomért (a kérdést a kölcsönző asztalnál lehet kérni).

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató