Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Hurrá nyaraltunk!

2 323

Szegvár Nagyközség Önkormányzata, Oktatási, Kulturális és sport Bizottsága vállalta fel először 2000-ben, hogy megköszönje azoknak a szervezőknek, segítőknek a munkáját, akik a nyár folyamán gondoskodtak a szegvári gyerekek szabadidejének hasznos eltöltéséről. A hagyományokhoz híven az idén is összegyűltünk november végén a Művelődési Házban. Elmondtuk, hogy kevés község, sőt város büszkélkedhet ennyi nyári programmal és táborral. Kb. 100 fő fáradozott azon, hogy élményekkel gazdagodva teljenek el a nyár napjai gyermekeink számára.
A horgásztábor június végén 80 diáknak adott napi programot. Ez a tábor már 7 éve működik nagy hagyományokkal és sikerrel. A programban a horgászással kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítása volt az elsődleges. Ezek mellett kirándultak, strandoltak, játszottak gyermekeink. A tábor megvalósítását a szülők, horgász egyesületek és magánszemélyek is támogatták.
Szervezők: Agócs Emília, Buza Anett, Tóth Péter, Tóth Péterné, Jeneiné Lucz Mária, Halász Ottóné, Vass Tibor, Vassné Agócs Ilona, Lukács Istvánné, Laskovicsné Ágoston Sára, Ternainé Kovács Anna, Rozgonyi Zoltán, Piti Zoltán, Kukovecz Zoltán.
A Katolikus Kör alkotótábora 6 éve indult, ahol évről-évre népszerűbbek a kézműves foglalkozások. Az öt nap alatt sok-sok gyerek alkotott együtt önfeledten és sok-sok felnőtt segített nekik, gondoskodott ellátásukról.
Szervezők: dr. Agócs Lászlóné, Mihály Károlyné, Antal Lászlóné, Rozgonyi Mária, Madaras Mihályné, Rozgonyi Pál, Szabó Judit, Piti Magdolna, Ráczné Purgel Ilona.
A balatonszárszói táborban is sok felső tagozatos gyermek nyaralt. A strandoláson kívül hajóztak, kirándultak, vetélkedőt szerveztek.
Szervezők: Tóth Péterné, Buza Anett, Vassné Agócs Ilona, Agócs Emília.
A székesfehérvári „Kék túra” természetjáró táborban 50 fő vett részt. A velencei-tavi, balatoni hajókirándulásokon kívül túrázások, városnézések, sport, kulturális vetélkedők is szerepeltek a programban. A tábort támogatta a szegvári Vállalkozók Bizottsága, a Csongrád megyei Közgyűlés Oktatási és Ifjúsági Bizottsága.
Szervezők: Orvosné Jaksa Mária, Vassné Agócs Ilona, Vass Tibor, Gyömbér Ferencné, Lukács István és Lukács Istvánné.
Lewin Brzeskiből 36 fő gyermek, 4 fő kísérő pedagógus, 3 fő önkormányzati dolgozó érkezett hozzánk.
Tartalmas programot kínáltunk nekik: így a szentesi strandolást, Kórógy-parti ismerkedési estet, szalonnasütést, az óvodában megrendezett kerti partit, kirándulást Egerbe, falunapi programokat.
Szervezők: Gyömbér Ferencné, Tóth Lászlóné, Bárány Ernőné, Rozgonyiné Szabó Mária, Szűcs György, Miska Antoni Vincenti, Szabóné Gyermán Erika, Kovács Lajos, Csurka Zoltánné, Bárány Ernő.
A vendéglátó családok a következők voltak: Rozgonyi Zoltán, Vass Tibor, Balogh Ágnes, Szabóné Gyermán Erika, Bárány Ernő, Határné Bottyán Erika, Marsovszki Zoltán, Ráczné Purgel Ilona, Puskás István, Paczukné Fekete Nagy Irén, Csurka Zoltánné, Csatordai Lajosné, Szarvas László és családja, Sajtos Lolita, Gajda Zsuzsi és Gyermán Anikó szüleikkel együtt. Piti Tiboréknál 4 kislány vendégeskedett, Szabó Editkéék egy lengyel testvérpárról gondoskodtak. 
A nyári varázs programsorozatban a könyvtár kézműves foglalkozásain, szabadidős programjain lehetett hasznosan eltölteni a nyári szünet egy részét. A Belevaló Klub, a Számítógépes Klub és a Csóró Bringások közreműködésével kirándulásokat szerveztek a gyermekeknek.
Szervezők: Kovács Ildikó, Nagy Sándorné, Kerekesné Bovatsek Ágnes, Kosztolányi Sándorné.
Lovastábor: programjában is részt vettek a szegvári gyerekek Mindszenten Mihály János lovas tanyáján. Szervező: Bárány Brigitta.
Falunapok is sok programot kínált gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A flúgos futam, a néptánc bemutató, az Én Ezt Tudom, a Rock and Roll parti, a tűzijáték, a sztárvendég és még sorolhatnám tovább, mind-mind felejthetetlen élménnyel zárult.
Szervezők: Szenczi Sándorné, Gyömbér Ferencné, Lukács Istvánné, Kovács Ildikó, Nagy Sándorné, Bucsányi László, Bugyi Csaba, Kosztolányi Sándorné, Kerekesné Bovatsek Ágnes, Kádár György, Gila Antalné, Ráczné Purgel Ilona, Lévai Györgyné, Váradi Jánosné, Bacsa Józsefné.
Kívánunk minden szervezőnek a jövő évre is jó egészséget, erőt, kitartást, hogy hasonló programokat kínálhassunk a gyerekeknek és a lakosságnak a 2005-ös évben is.
Lukács Istvánné
Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató