Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Egy új kezdeményezés

2 204

Szegvár Nagyközség Önkormányzata, Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága december közepén egy baráti beszélgetésre hívta meg a Művelődési Házba azokat a sportvezetőket, versenyzőket, sporttársakat, szakosztályvezetőket, edzőket, akik nagyon sokat tettek, tesznek ma is a szegvári sportélet területén.
Szegvár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága a településen működő sport szervezetek vezetőinek közreműködésével felülvizsgálta és kiegészítette a 2002-ben elfogadott sportkoncepciót.
A települési sportkoncepció átdolgozáskor a bizottság figyelembe vette a sportról szóló 2004 évi törvény rendelkezéseit.
Községünk sportját jelenleg a szegvári Sport Klub, a Diáksport Egyesület, a Kyokushin Karate, a Kempelen Farkas Sakk-kör jelenti.
A Sport Klub működő szakosztályai: lovas, teke, labdarúgó, gyermeklabdarúgó és a szabadidő sport szakosztály.
A Diáksport Egyesület tagja a Forray Máté Általános iskola minden tanulója, valamint a pártoló tagok és a két intézmény: az iskola és a Polgármesteri Hivatal. 
Jelenleg 7 sportcsoport működik: alsós játék, leány torna, fiú torna alsósok és felsősök számára, röplabda és kettő korosztály labdarúgás.
A Kyokushin Karate a szentesi Oyama Doyo SE-nek a tagja. Jelenleg 8 fő felnőtt a sportcsarnokban, 15 fő gyermek az Újfalusi Iskolában tréningezik.
A Kempelen Farkas Sakk-körnek 17 játékosa van, ezen kívül vannak még a nem versenyszerűen sakkozók, ezek száma 10 fő alatt van.
Szegvár sportjára fordítható összeg az önkormányzat forráshiány nélküli költségvetési bevételének 1,2 %-a, 5,5 millió forint. Ez kerül felosztásra a tömeg és versenysportot megvalósító egyesületek, csoportok, magánszemélyek között, továbbá ez nyújt fedezetet a sportpálya és öltöző fenntartási és üzemeltetési kiadásaira.
Az így kialakult összeg 3 %-át, 165.000 forintit minden év végén versenyzők és vezetők, edzők jutalmazására fordítjuk.
Az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság felkérte az egyesületek vezetőit, hogy tegyenek javaslatot a személyek jutalmazására.
Az egyesületek vezetői egy pár mondatban értékelték a 2004. évi munkájukat, szóltak a 2005. évi terveikről, majd ezután sor került a jutalmak átadására. Az okleveleket Szenczi Sándorné polgármester nyújtotta át.
A következő sporttársak kaptak elismerést, jutalmat:
– Kempelen Farkas Sakk-kör: Kiss Vilmos, Kosztolányi Konrád, ifj. Soós János, Soós János (Mindszent)
– Kyokushin Karate: Vastag Ferenc, Szabics Anetta, Rohály György, Túri Zoltán (Mindszent), Erdei Márk, Szarka Zsolt,
– Szegvári Diáksport Egyesület: Pólyáné Téli Éva, Bari Tiborné, Halász Ottóné, Huszka Lászlóné, Lukács Istvánné, Rozgonyi Zoltán, Vass Tibor, Tóth Lászlóné, Nagy Sándor, Vigh Istvánné, Csatordai Ferencé, Bárány Ernő.
– Szegvári Sport Klub, Ifjúsági labdarúgó csapat: Bakó Zoltán, Bakó Gábor, Bihari Zoltán, Bugyi Imre, Bugyi Balázs, Benedek Dávid (Szentes), Fazekas Lajos, Dobai János, Horzse Csaba, Ember Béla, ifj. Keller Tamás, Kovalcsik Ignác, Máté Attila (Szentes), Szín Dániel, Szécsényi Gergely, Tóth Dániel, Szűcs István (Szentes), Vigh Csaba, Vigh Imre.
– Felnőtt labdarúgó csapat: Vadász Béla, Gémes Zoltán, Szűcs László, Kanalas Róbert, Bujdosó Zsolt,
– Teke csapat: Szabics János, Márton János, Bozó Tibor,
– Edzők, vezetők: Gajda Mihály, Gyermán Julianna, Kis János,
Pokorny János, id. Rácz József, Szécsényi András, Kádár György, Czibulya Antal.
Szenczi Sándorné polgármester pozitívan értékelte a községünkben folyó sportmunkát. Megköszönte a sportvezetők, edzők, versenyzők, sportolók, szakosztályvezetők, rendezők munkáját. További szép sikereket kívánt az elkövetkező évekre is.
Én is szeretnék köszönetet mondani az egyesületek vezetőinek (Bárány Ernőné, Bóka Zoltán, Erdei Sándor, Kádár György) tagjainak. Köszönöm, hogy rendezvényeinken színvonalasan szerepeltek, bemutatkoztak (május 1., falunap), s ezzel nagyban hozzájárultak a programok sikerességéhez. A jövő évben is számítunk mindannyiukra. További munkájukhoz erőt, egészséget kívánunk.
Lukács Istvánné
Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató