Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A Művelődési Ház december havi programja

1 657

Karácsony közeleg, lelkemben bizsereg ezernyi apró tűje.

– December 4. Bevásárló túra Szabadkára Érdeklődi a Művelődési házban lehet.
– December 5. 9 órától: már hagyományosan házhoz megy a Télapó. Jelentkezni a Művelődési Házban lehet december 3-ig.
– December 5. 16 órától: a szegvári krampuszok közreműködnek a szentesi POM-POM Mikulás programon az Ifjúsági Házban.
– December 7. 17 órakor: Kultúrapártolók Köre
– December 8. 13.30 órakor: Mesevetélkedő
– December 10-12. Kirándulás Bécsbe érdeklődni a Művelődési Házban lehet.
– December 12. 14 óra: A „település legjobb sportolói ajándékátadása”
– December 14. 10-17 óráig: Hagyományos Kézműves Aranykapu vásár
– December 14. 15 óra: klubkarácsony a Művelődési Házban és általa működő csoportoknak
– December 15. 18 óra: Köszönjük a segítséget – a Szegváriak Szegvárért Közösségfejlesztők Egyesülete meglepetés programja a munkafolyamatot megsegítőinek. 
– December 17. Karácsonyi Suli-buli
– December 19. 10 óra: Matiné
– December 19. 18 óra: Karácsonyi Néptánc Gála
– December 22. 9 óra: karácsonyi kézműves alkotóház a Könyvtárban
– December 23. 10 óra: Mézeskalács sütése a művelődési Házban
– December 23. 17 óra: Én ezt tudom Irodalmi Gála est karácsony közelében
– December 24-25.: A Művelődési Ház zárva tart
– December 29. 9 óra: Szilveszteri előkészületek a Könyvtárban

A Belevaló Klub kirándulást szervez december 20-án Nagykarácsonyba, a Mikulásházba. Program: találkozás a Mikulással, ajándékkészítő játszóház, ajándék csere-bere, a Betlehem megtekintése, nagykarácsonyi képeslapküldés. Indulás 7 órakor a Művelődési Ház elől. Részvételi díj: 2400 Ft (belépő és útiköltség). Érdeklődni és jelentkezni a Művelődési Házban lehet 2004. december 10-ig Kovács Ildikónál, a (63)364-816-os üzenetrögzítős telefonon, illetve a szegvarekimuv@freemail.hu  címen.

Figyelem! Újévi Koncert 2005. január 1-én 18 órától élő pánsíp koncert lesz a Művelődési házban a Kultúra Pártolók Körének szervezésében, Szegvár Nagyközség Önkormányzatának támogatásával. Fellép: Steve Taylor Szabó pánsíp-művész. A koncert ajándék Szegvár lakosainak! A belépés díjtalan. Várjuk Önt is!

A nagy érdeklődésre való tekintettel az Operaház Fantomja című előadásra Budapestre szervezünk egy újabb csoportot a télen. Érdeklődni még lehet a Művelődési Házban. 

Figyelem!
Új buszos színházlátogatási lehetőség! A Fővárosi Operettszínházban a Rómeó és Júlia című francia eredetű musical megtekintésére szervezünk utat. Érdeklődni és jelentkezni a Művelődési Házban lehet.

November 6-án 19 órakor „40 éves a Művelődési Ház, a Néptáncegyüttes és 50 éves a Községi Könyvtár születésnapi Gálaestet” szerveztünk, melyen köszönthettük Körösi Lajos bácsit, a Művelődési Ház első igazgatóját és hajdan-volt munkatársait, segítőit. A Községi Könyvtár régi munkatársai is megtekinthették a Könyvtár fényképalbumát és ritkaságszámba menő könyveiből készült kamara kiállítást. A jelképes torta az Ő tiszteletükre készült a „közművelődés a jelenben képben, színjátszásban, táncban, emlékképben” címmel. Bemutatkoztak ugyanis a Művelődési Házban működő körök, szakkörök, csoportok, s természetesen a születésnapját ünneplő Néptáncegyüttes is Magyar Imre és Magyar Imréné vezetésével. 
Köszönjük, hogy Ön is megtisztelt bennünket jelenlétével. Külön köszönet azért, hogy szép gondolatok kerültek emlékkönyvünkbe. Ízelítőül következzen most kettő, melyeket Vargáné Eszterke nénitől és Körösi Lajos bácsitól, valamint Piroska nénitől kaptunk:

Ne veszítsünk el semmit a múltból.
Csakis a múlttal alkotjuk a jövendőt.

(Anatole France)

és

Könyvek nélkül pedig
senki sem lehet tudós.

( Comenius)

Ne feledje: a MéDiák képzés közösségi televíziózásról és az újságírásról szombatonként 9 órától a Művelődési Házban zajlik. Még Ön is csatlakozhat. Különösen azokat várjuk, akik video- és audio- anyagok szerkesztésével szeretnének foglalkozni számítógépeken, vagy operatőrködének. Számítógépes ismeretek előnyösek!
A Műhely lakossági ötleteket örömmel fogad. Így van ez a most következő előterjesztésével is. A MéDiák Műhely a karácsonyi műsorának illusztrálásához a falu karácsonyi hangulatából szeretne ízelítőt adni videofelvétel készítésével a család házak és a közterület feldíszítéséről. Kérjük Önt is, hogy december 16-ig készítse elő, varázsolja hangulatossá lakhelyét, mert esetleg belekerülhet az adásba. Köszönjük az ötletet , és várjuk a következőt.

Színjátszó felnőttek figyelem!
A Felnőtt színjátszó kör a Szilveszteri bálra készül újabb vidám színházi bemutatóval, melyhez társulati tagok jelentkezését várja!
A foglalkozásokat heti rendszerességgel hétfőn 19 órakor a Művelődési Házban tartják.

Kerámia szakkör indult a Művelődési Házban Csihás Gabriella vezetésével. A foglalkozások csütörtökönként 14.30 órakor kezdődnek. Lehet még csatlakozni. – A felnőtteknek, és aki csak később ér rá 15.30 órától lehet jönni alkotni. A foglalkozásokon elsajátítható a formázás és a későbbiek során a korongozás mestersége.

Közkívánatra folytatódik a játszó klub iskolai rend szerint minden A héten pénteken 14:30 órától. A foglalkozásokat Molnárné Szűcs Melinda vezeti. Külön nagy szeretettel várjuk a nyáron az Ugri-Bugri Játszótáborban részt vett gyermekeket és felnőtteket.

Már bizonyára Ön is tudja, hogy új szolgáltatás indult 2004-ben a Művelődési Házban és a Községi Könyvtárban!
eMagyarország pont létesült intézményünkben az Informatikai Minisztérium támogatásával.
Érdeklődjön személyesen a lehetőségekről! Kérjük, hogy óvja a berendezéseket, s erre figyelmeztesse társait is!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 
Érdeklődjenek személyesen, vagy a (63)364-816-os telefonon, mely most már üzenetrögzítőként és fax-készülékként is működik. A Művelődési Ház e-mail címe: szegvarekimuv@freemail.hu

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató