Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Kezdődik a tanév!

1 731

Kezdődik a tanév az Újfalusi Iskolában is szeptember 1-jén, annak ellenére, hogy még nem fejeződött be az iskola renoválása. Augusztus 30-án még ezt láthatta a kíváncsi szülő, aki izgul, milyen tanterembe fog kerülni elsős gyermeke. Tulajdonképpen csak egy terem, éppen az elsősök terme nincs kész. De probléma nincs, mert a gyönyörű padlózatot kapott tornateremben fognak addig tanulni. A mesterek szerint a jövő héten már elfoglalhatják frissen festett tantermüket az elsősök is.
– A képek mutatják az augusztus 30-i állapotot. Mi a véleménye a 2. osztályban tanító Sára tanító néninek, aki már azért jött, hogy előkészítse tantermét a szerdai kezdésre, hogy áll az iskola tanévkezdés előtt?
– Az én tantermem már rendben van, már csak a pakolás hiányzik. Az elsősöknek lesz egy kicsivel nehezebb, mert a tornateremben fognak kezdeni, de biztosan nagyon szép lesz a termük, ami kárpótol mindent.
– Mi változott a tantermedben a tanévzáró óta?
– Nagyon szépek az ablakok, biztosan könnyebb lesz tisztán tartani is őket. A padló is nagyon szép, reméljük olyan tartós is lesz, mint amilyen szép.
– Szép, praktikus a tantermed, de milyenek a tankönyvek, ami a lényeg?
– Az Apáczai Kiadótól rendeltük a tankönyveket, ismerem a színvonalukat, jók lesznek. Az is fontos, hogy nem lesz tankönyvhiány, minden könyv megérkezett, minden megvan tudomásom szerint. Most, a napokban fogják megkapni a gyerekek.
– Tehát az új tankönyvek is rendelkezésre állnak. Milyen új dolgok lesznek még a tanévben, amiről be tudsz számolni?
– Új dolog, hogy szerdán kezdjük a tanévet és szerdán is fejezzük be. Más egyéb új nincs. Június 18-a körül fejezzük be, egy picikét később, mint eddig szoktuk. A szünetekről csak annyit: az őszi szünet hosszú, a tavaszi szünet elegendő lesz. 
– Milyen elképzelésekkel lépsz a másodikosaid elé az első napon?
– Remélhetően sokkal könnyebb lesz velük ebben a tanévben, az első év volt a nagyon-nagyon nehéz. Mostanra már megszokták a rendet, bár biztos, hogy az elején még nehéz lesz, a három hónapos kiesés után sokat kell ismételnünk, de könnyebb szívvel indulok, mint az elsőben indultam tavaly ilyenkor.
– Úgy emlékszem, hogy igen keménykezű, igazságosan szigorú és következetesen követelő tanító voltál már kezdő korodban is. Most ezzel kapcsolatban milyen elképzelésed van?
– Én szeretem az elveimhez tartani magam, úgy hogy az idén is az lesz, mint ami eddig mindig volt.
– Kik tanítanak még rajtad kívül az Újfalusi Iskolában?
– Dr. Lehoczkyné Anikó az első osztályban, Ternainé Kovács Anci a harmadikat fogja vinni.
– Mi kellene még ebbe az iskolába mindazokon kívül, amit az utóbbi néhány hónapban kaptatok?
– Az újfalusi iskola a munkák befejezése után tökéletes lesz. Van új, korszerű mosdónk, új nyílászárók, tornatermünk, ami nagyon, nagyon fontos, ugyancsak korszerű a padlózat is. Szerintem a legszebb iskola a faluban.
– Köszönöm a beszélgetést, boldog és eredményes új tanévet kívánok mindannyiótoknak itt az újfaluban, a központi és az új iskolában.

Fotó: Kovács Lajos
Fotó: Kovács Lajos
Fotó: Kovács Lajos
De nehéz az iskolatáska!
Fotó: Purgel Zoltán
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató