Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvár Nagyközség Polgármesterétől…

1 943

Tisztelt Polgártársak!
Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a már hagyományosan Szent István ünnepéhez kapcsolódó falunapi rendezvényeinkről s a közeljövő más, jelentős eseményeiről. Minden programra szeretettel és tisztelettel meghívjuk a község lakosságát.
Mint Önök előtt is ismeretes, évek óta jól működő testvér-települési kapcsolat működik a lengyelországi Lewin Brzeski és Szegvár között. Évenként váltakozva látogat el egymáshoz a két önkormányzat delegációja és az általános iskolák 40 fős csoportja. Tavaly a Szegváriak jártak Lengyelországban, most mi leszünk a vendéglátók. Kedves vendégeink érkezése augusztus 16-án, hétfőn az esti órákban várható. Az önkormányzat küldöttségét, a pedagógusokat és a két autóbuszvezetőt a falusi vendéglátó helyeken szállásoljuk el, a gyerekek fogadását családok vállalták. Egy-egy család általában két-két gyereket lát vendégül, de négy lengyel gyereket fogadó családról is tudunk. A vendégek egy hetet töltenek nálunk. Részt vesznek a helyi rendezvényeken, de egyéb programok keretében lehetőséget nyújtunk arra is, hogy szép kis hazánkat jobban megismerhessék. Kérem, fogadják olyan szeretettel a vendégeket azok a szegváriak is, akik a vendéglátásban személyesen nem vesznek részt, mint amilyen szeretettel tavaly a mi küldöttségünk tagjai találkoztak az egész vendéglátó település részéről. Jöjjenek el a programokra, s kössenek barátságot a vendégekkel.

Mint minden évben, idén is elismeréssel adózik önkormányzatunk a faluszépítésben élenjárók fáradozásáért. Augusztus 17-én, kedden járja be a falut a szemlebizottság, s igyekszik tárgyilagos döntést hozni. Hagyományosan törekszünk arra, hogy a faluszépítésbe újonnan bekapcsolódottak eredményeit kiemelten vegyük figyelembe. A sportpályán átadásra kerülő, kertépítésben, szépítésben és a szabadtéri programokban használható praktikus tárgyjutalommal fejezi ki önkormányzatunk elismerését és köszönetét a legszebb területek gondozóinak. Nagy számú oklevelet is odaítél a bizottság, ezek listáját a pálya jól látható helyén olvashatják, s a rendezvényeket követő héten az okleveleket a Polgármesteri Hivatal kézbesítője a lakcímre kikézbesíti. Kérek mindenkit, hogy a hét végén még tegyünk meg mindet azért, hogy a nagy számban várható idelátogatókat szép, rendezett, gondozott falukép fogadja. 
Külön felhívjuk figyelmüket arra, hogy virágzik a parlagfű, amely súlyos allergiás tüneteket okozhat. Kérünk mindenkit, hogy saját ingatlanain és azok környékén tegyen meg minden tőle telhetőt azért, hogy e kártékony növény terjedését megakadályozza. (Erre a törvény is kötelez bennünket, sőt a Növény- és Talajvédő Állomás munkatársai súlyos bírságokat szabnak ki a törvényt megszegőkre, de biztosak vagyunk benne, hogy a szegváriak a saját és mások egészsége érdekében önként is mindent megtesznek e súlyos probléma csökkentése érdekében.)
Szenczi Sándorné polgármester

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató