Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Belevaló lányok

1 825

Ugri-bugri játszótábor óriás plakáttal találkozhattunk a Művelődési Ház bejáratánál július közepén. Huszonnégy 6-14 éves gyereknek nyújtott hasznos elfoglaltságot naponta 9 órától 17 óráig – kis ebédszünettel – a tábor. Önfeledten játszottak a gyerekek és különféle kézműves munkával ismerkedhettek meg. Megtanulták a gyöngyfűzés, a nemezelés, makramézás alapjait. A lányok hosszú hajában színes indiánfonatot lehetett látni. Arcfestés is volt, valamint emlékkönyvet is készítettek. Mindennap élvezték a közös társasjátékozás örömeit. Megnézték a szélmalmot, a babaházat, lovaskocsikáztak a faluban, boszorkánynapot rendeztek. Emellett jó néhány népi játékkal is megismerkedtek.
A tábor vezetője Kovács Ildikó volt. A Művelődési Ház dolgozói mellett a gyerekek foglalkoztatásában segítségére voltak a Belevaló Klub tagjai: Banka Ágnes, Huszka Anita, Pusztai Nóra és Mindszentről Takács Judit. Ők jövőre is várják szeretettel a gyerekeket egy hasonló táborba.
Két „belevaló” lányt, Banka Ágnest és Huszka Anitát kérdeztem a klubról. Ők elmondták, hogy 6 éve jött létre azzal a céllal, hogy a Művelődési Ház munkáját segítsék, főleg a gyermekprogramok lebonyolításában. Középiskolás lányok kis csapata alkotta a tagságot, amelynek összetétele az idők folyamán mindig változik, hiszen a lányok szabadideje is változik, illetve elkerülnek tanulni máshová, más elfoglaltságot találnak maguknak. De egymásnak átadják a tapasztalatokat és az új emberek a helyébe állnak a többieknek. Saját idejük és a gyerekek szabadidejének hasznos eltöltésére kézműves foglalkozásokat, játszóházakat szerveznek, vezetnek. Eleinte a gyöngyfűzés volt a gyerekek körében népszerű, most az arcfestés a legnépszerűbb. Természetesen mindig újabb és újabb kézműves ismereteket szereztek különféle táborokban. Több alkalommal voltak Csillebércen a Zabhegyező Gyermekanimátorok Egyesületének táborában, ahol újabb technikákkal ismerkedhettek meg. Tapasztalatszerzésre nagyon jó a mindszenti Kék virág Klubbal való együttműködés is. Szegváron iskola időben péntek délutánonként játszóházat, kézműves foglalkozást tartanak a szegvári gyerekeknek. A nyári szünetben pedig csütörtökönként várják az érdeklődőket gyöngyfűzésre. Egyre többször hívják őket a környékbe komplett játszóházat tartani különféle munkahelyi napokra, vagy falunapokra. Szentesen, Csongrádon, Tömörkényen, Csanádpalotán évről-évre visszatérő vendégek a belevaló lányok Kovács Ildikó vezetésével. Látva a gyerekek örömét egy-egy alkotás elkészülte után, vagy a felszabadult jókedvet a játékok kipróbálásakor erőt ad, hogy ezt mindenképpen tovább kell csinálni.
A huszonnégy szegvári gyerek nagyon jól érezte magát az öt nap alatt, örömmel mesélik élményeiket. Én személy szerint is örülök, hogy egy új színfolttal gazdagodott a gyerekek nyári programja. Biztatok minden szülőt és gyereket, hogy a következő nyáron vigye el gyermekét a művelődési ház táborába, mert sok élményt, új dolgot nyújthat gyermekének.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató