Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A Művelődési Ház 2004. áprilisi programja

2 080

Ákom – bákom berkenye,
Szagos húsvét reggele
.

– Április 2. 17 óra: Ikonok és egyéb alkotások címmel kiállítás nyílik a napfény galériában
– Április 4. vasárnap 10 óra: Matiné: A Gyűrük Ura: A Király Visszatér című film vetítése
– Április 7-12.: Tavasz varázs a Húsvét jegyében, részletek a Művelődési Házban
– Április 6. 17 óra: Kultúra Pártolók Köre, vendégünk Piti László
– Április 8-11.: Húsvéti kirándulás Horvátországba és Szlovéniába. A csodálatos Plitvicei tavak, a Posztojnai cseppkőbarlang, a Bled-i és a Bohinyi tó megtekintésére. 
A részvételi díj : 25 000 Ft, amely összeg magába foglalja a 2 éjszakai szállást, félpanzióval és az útiköltséget.
Jelentkezni lehet a (63)364-816-os telefonszámon a szegvári Művelődési Házban.
– Április 8. 20 óra: Tankcsapda Koncert Mindszenten a Tisza Művelődési Házban. Jegyelővétel a (63)364-816-os telefonon és személyesen a szegvári Művelődési Házban.
– Április 15. 18 óra: Egészségmegőrző klub
– Április 18. 18 óra: A nyolcadikosok Vizsga Bálja a Művelődési Házban. Jegyek megrendelése a (63)364-816-os üzenetrögzítős telefonon vagy személyesen.
– Április 24.: Csóró bringás kirándulás Mártélyra
– Április 25. 18 óra: Szomszédolás Kiszomboron, avagy szegváriak kulturális küldöttsége mutatkozik be a kiszombori Művelődési Házban.
– Május 1. 18 óra: Én ezt tudom az előadó-művészeti ágakban jeleskedőknek
– Május 8. 15 óra: Gaszgány Ludmilla festő kiállítás megnyitója.

– Színjátszó felnőttek figyelem! Felnőtt színjátszó kör indult!
A foglalkozásokat heti rendszerességgel a Művelődési Házban tartjuk.
– Szomszédoló: Kiszombor kulturális küldöttsége vendégeskedett a Művelődési Ház színpadán március 20-án. Nagyon színes és izgalmas műsorral mutatkozott be a Makó térségében elhelyezkedő település. A közönség lelkes tapssal jutalmazta az alábbi műsorszámokat: kiszombori aerobic, Szűcs Nóra – fuvola, Ördögbocskor Néptáncegyüttes és Zenekara, Vízhányó Mária – próza, Süli Tamás – tuba, Esőnap Álomszínház, Ismeretlen szerző: Fiú vagy lány című székely novella.
A küldöttség tagjaként településünkre látogatott és személyesen adta át Kiszombor meghívását április 25-ére Kiszombor polgármestere. Szenczi Sándorné polgármester szép szavakkal köszönte meg a meghívást. 
– Flúgos Futam felhívás másodszor! Szegváron először, de hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg a különleges járművek bemutatóját, Pünkösdkor, majd a Falunapokon.
Ezúton értesítünk és kérünk tehát minden technika iránt vonzódó szegvárit és Szegvár környékit, készítse el közlekedő-eszközét! Ne sajnálja ötleteit, a legelképesztőbb alapanyagait, hiszen cél a közönség megdöbbentése, jókedvre derítése. Egyáltalán nem gond, ha a jármű semmire sem használható, egyet kell tudnia, valahogy a kijelölt útvonalon karavánban levergődni a Művelődési Ház előtti térről a sportpályára, és útközben megnevettetni a falu lakóit!
A lassúság nem kizáró, sőt követelmény, a gyalogos sétálók tempója nem haladható meg! Szóba jöhet kézzel, lábbal, kismotorral, és bármi egyébbel meghajtott tákolmány, kerékkel és a nélkül, lényeg a meghökkentés, és a visító jókedvre derítés!
Azt reméljük, hogy kezdeményezésünk a környék vonzó, csak Szegvárra jellemző programjává forrja ki magát, melyen a bemutatott csodák száma évről évre emelkedik.
Egyének, baráti társaságok, közösségek jelentkezését várjuk, indulási szándékot a Művelődési Házban kell bejelenteni, legkésőbb május 23-ig. A legjobbak értékes díjakat kapnak!
– Újra: Én ezt tudom!
Mint évek óta visszatérően, idén is meghirdetjük Én ezt tudom! címmel az amatőr művészek versenyét! 
Első körben az előadók jelentkezését várjuk tánc, ének, vers, próza, stb. kategóriákban. 
Bemutatkozásra már hagyományosan május elsején délután kapnak lehetőséget, szükség esetén azokban a kategóriákban, amelyekben túl nagy a jelentkezők száma április végén selejtezőket rendezünk.
Szívesen vesszük és várjuk minden magát megmutatni vágyó tehetséges ember jelentkezését kortól, nemtől függetlenül, hiszen az elmúlt évek nagy eredményének tekintjük, hogy falusi rendezvényeinken színvonalas helyi műsorral tudunk kiállni. Nevezni 2004. április 20-ig lehet a Művelődési Házban. 
A nevezési díj: 200 Ft személyenként és produkciónként. Izgalmas nyeremények és uzsonna várja ennek fejében a jelentkezőket.
2004 őszén fogjuk meghirdetni az Én ezt tudom! szegvári és Szegvár környéki amatőr képzőművészek és írók, költők pályázatát, melyre máris szeretnénk felhívni az érintettek figyelmét, és munkára buzdítani!
– 2004. számunkra az évfordulók éve lesz. Ünnepel a Községi Könyvtár, a Néptáncegyüttes és a Művelődési Ház. A rendezvényekről hamarosan hírt adunk. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 
Érdeklődjenek személyesen, vagy a (63)364-816-os telefonon, mely most már üzenetrögzítőként és faxként is működik.
A Szegvári Alapfokú Művészeti Iskola köszönetét fejezi ki a bemutatkozó est (zenével, képpel, tánccal – március 27.) támogatóinak: Szegvári Önkormányzat, Egyesített Közművelődési Intézmény, Tornyi Molnár Edit ikonfestő.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató