Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

40 éve játékvezető

0 577

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg.


Az év elején ünnepség keretében adták át idős Joó Ferencnek 40 éves játékvezetői tevékenységéért járó emlékplakettet és oklevelet.
1950-65-ig aktívan focizott. Pesten a Honvédban kezdte – amely mai is mindene ez az egyesület, mint egy jó szurkolónak -, majd az Építőkben, a Ganz Mávag-ban folytatta NB II-es szinten. 
1963-ban vizsgázott játékvezetésből. Először serdülő meccseken volt partjelző, majd játékvezető, később, amikor a tapasztalatokat megszerezte felnőtt mérkőzéseket vezetett. Ezt a munkát 1992-ig végezte. 1998-tól a Csongrád megyei Labdarúgó Szövetség játékvezető-ellenőre. Feladata az, hogy minősítse az adott meccs bírójának tevékenységét, arról jelentést írjon.
Nagyon szereti ezt az elfoglaltságot, munkát, kedvence a foci egyébként is, bár ma már nem jó ez a sport. Sok esetben a közönséggel is baj van. Durva hangnemet használnak szurkolás közben.
Feri bácsi megmutatta a Fifa szabálykönyvet, amely munkájának az alapja. Megbeszéltük az új tétlen les szabályát, amelyet még nem mindenki ismer el. Belenézhettem a különböző kitöltendő papírokba, amelyet neki a mérkőzés alatt vezetnie kell. Ez alapján minősíti, pontozza a játékvezetőket. Nem kis felelősség hárul rá egy-egy mérkőzés ellenőrzésekor.
Hogy ezt a feladatot el tudja látni negyedévente tanfolyamon, valamint évente tesztvizsgán kell bizonyítani szabályismeretét, konfliktus-kezelő képességét. Csak ennek sikeres elvégzése után mehet a pálya szélére ellenőrizni a mérkőzést. 
Szeretettel gratulálunk a szép kitüntetéshez, és jó egészséget kívánunk ahhoz, hogy minél tovább tudja folytatni ezt a fajta sportmunkát.
Feri bácsi elmondta, hogy ugyanezen ünnepségen a szegvári lakos Galambosi Mihály a megye legjobb játékvezetője címet érdemelte ki.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Akár ez is tetszhet
Hozzászólások
Hozzászólások betöltése

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató