Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Elmondom hát mindenkinek…

970

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg, így lehet, hogy ma már nem aktuális információkat tartalmaz.


Előző számunkban szerettem volna leírni a mostani gondolatokat, melyeknek a forrása megint egy idős szegvári patrióta, pontosabban patrióták, mert többen is magukénak vallották az alapgondolatot.
Akkor nem volt hely, így tehát most vetem papírra a kicsit kritikus hangvételű észrevételt. 
Elmondom hát mindenkinek, mit mondanak a nyugdíjas szegváriak közül sokan, saját falujukról: “…ez a falu nem fejlődött semmit az utóbbi 10-12 évben. Nem épült, nem alakult, csak fenntartotta az önkormányzat.” 
Az erről vitatkozóknak széles rálátásuk van a dolgokra, mivel a gondozási központnak köszönhetően az utóbbi időben több közelebbi, távolabbi települést látogattak meg, ezáltal összehasonlításokat tehettek. 
Megfordultak számos olyan településen, ahol például termálfürdőt építettek, először egy kismedencét, majd alkalom adtán bővítették a medenceszámot. 
Mindig bejött az elképzelés. Itt nálunk sem a régi tanács, sem az új képviselő-testület nem mert “megoldást találni” a meglévő termálvíz ilyen irányú felhasználására. A termálvízzel kapcsolatos gazdálkodó szervezetek is csak ígérgettek. 
A “nincsen rá pénz” mindent lezárt, megszüntetett minden továbbgondolkodást, kényelmessé tette a képviselői, főhivatalnoki (lehetne azt is írni polgármesteri) státuszt. 
Az új képviselő-testületnek jobban meg kellene szondázni a lakosságot, a civil szervezeteket a fejlesztési irányt illetően. 
A másik téma, amit el kell mondanom mindenkinek, az ünnepekkel, a falunapokkal kapcsolatos. Beszélgető társaimnak tetszettek a falunapok, amit az is alátámasztott, hogy rengeteg ember vett részt a programokon. Kellenek az ilyen kikapcsolódást nyújtó napok az egyhangú, nehéz munkával teli hétköznapok között. 
A sok pozitív mellett egy nagy negatívot említettek a beszélgetők: mégpedig azt, hogy az utóbbi években nem díszítette főutcánkat – ünnepek alkalmával – a villanyoszlopokra kitett kis nemzetiszín zászló, a mellétűzött igazán szép községi zászló. 
Már is tudjuk a választ: ellopják, x évben is ellopták felét a kitett zászlóknak. Tehát megvannak a kis zászlók, de nem tesszük ki őket, mert ellopják! 
A mindent leállító varázsszó: ellopják. Úgy, mint a “nincsen rá pénz”. E miatt a szemlélet miatt nem lesz falunkban termálfürdő – egy iciri-piciri medence sem – angol WC az újfalusi iskolában, savanyító üzem, soroljam még?
Én csak annyit teszek hozzá: ott kellett volna lenni a faluzászlónak, az országzászlónak, a megyezászlónak a kitüntetések átadásakor. A zászló a közösség összetartozásának szimbóluma. 
És még annyit: akinek van javító szándékú gondolata közéletünkkel, a községgel kapcsolatban – az itt leírtak mind azok – mondja el, leírom, leírjuk. Hátha egyszer el is olvassák azokat az illetékesek. 
A név és cím a Szegvári Napló szerkesztőségében.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató